1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KARARNAME KONUSUNDA BELEDİYELERİ BİLGİLENDİRDİ
İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KARARNAME KONUSUNDA BELEDİYELERİ BİLGİLENDİRDİ

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KARARNAME KONUSUNDA BELEDİYELERİ BİLGİLENDİRDİ

Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının İndirimli Tahsiline İlişkin Yasa Gücünde Kararname,

A+A-

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KARARNAME KONUSUNDA BELEDİYELERİ BİLGİLENDİRDİ

İçişleri Bakanlığı, Belediyelerin de ortak talepleri doğrultusunda; vergi yükümlüsü gerçek ve tüzel kişiler üzerindeki kamu alacaklarından kaynaklanan borç yükünün hafifletilmesi ve ödeme kolaylıkları sağlanması amacıyla hazırlanan ve Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan “Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının İndirimli Tahsiline İlişkin Yasa Gücünde Kararname” ile ilgili olarak belediyelere bilgi verildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklaya göre Belediyeler ziyaret edilerek bilgilendirildi.

Açıklamada, genel olarak kamu alacaklarının tahsil edilmesinde yükümlülere ödeme kolaylığı sağlamak amacıyla hazırlanan kararnamenin 4. Maddesi uyarınca; “Belediyelerin kendi meclislerinde bu yönde bir karar almaları ve kararname kurallarından yararlanabileceklerinin düzenlendiği” belirtildi. 

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:
“Buna göre Belediyeler,  meclislerinde alacakları karar ile; ayni kararnamenin 8. Maddesi uyarınca; Belediyelerce tahsil edilmesi öngörülen ve 2013 ve önceki vergilendirme dönemlerine ait ödeme süresi geldiği halde kısmen veya tamamen ödenmeyen vergi, vergi cezası ve bunlara ilişkin gecikme zamları ile Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ödeme süresi geldiği halde kısmen veya tamamen ödenmemiş resim, harç, ceza, dava masrafı, para cezası gibi alacaklar ile bunlara ilişkin gecikme zamlarına söz konusu Kararname kurallarını uygulayabileceklerdir” 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.