1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDA PERSONEL KRİZİ!
İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDA PERSONEL KRİZİ!

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDA PERSONEL KRİZİ!

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA!

A+A-

İçişleri Bakanlığı, Nüfus Kayıt Dairesi Müdürlüğü’nde görev yapan müdür muavininin görev değişikliği ve bir personele verilen uyarı cezası hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, Ecevit Aktaş’ın, Nüfus Kayıt Dairesi’nde II. Derece  I. Sınıf İdare Memuru olarak görevini yapmakta iken, 18 Ocak 2011 tarihinde, dönemin İçişleri Bakanı  İlkay Kamil’in idari tasarrufu ile görevlendirme müdür muavinliği görevine getirildiği kaydedilerek şöyle devam edildi:

“20 Ocak 2015 tarihinden itibaren ise Bakanlığımızca yürütülmekte olan e-kimlik çalışmaları çerçevesinde başlatılan çalışmalara paralel olarak bazı yeni görev yeri dağılımları yapılması da gündemde olduğundan, görevlendirilmiş olduğu görevlendirme müdür muavinliği görevi yerine  Kamu Hizmeti Komisyonu’nca 18 Nisan 2014 tarihinde atanmış olduğu esas kadrosu olan Kıdemli İdare Memurluğu kadrosunun gerektirdiği görevleri yapması Bakanlığımızca uygun bulunmuştur.”

Açıklamada  Daire’de vuku bulan bir olayla, görevden alınma olayının herhangi bir bağlantısı bulunmadığı belirtildi.

Nüfus Kayıt Dairesi’nde meydana gelen ve basına da yansıyan  olayla da ilgili açıklama yapılarak,  olayın geçtiğimiz Ağustos ayında ortaya çıkmış bir olay olduğu  o tarihlerde Nüfus Kayıt Dairesi ve Bakanlık tarafından gerekli soruşturmanın  titizlikle yapılarak tamamlandığı ve  söz konusu personelin  Ağustos ayında uyarı cezası ile cezalandırıldığı kaydedildi.

Açıklamada, “Ağustos 2014’te tamamlanan bir soruşturmanın, 20 Ocak  2015’de Bakanlığımızın almış olduğu bir kararla bağdaştırılmasının ne kadar doğru olduğunu kamuoyunun takdirine bırakır” denilerek i olayın detaylarına yer verildi.

Açıklamada, sözkonusu Nüfus Kayıt Dairesi personelinin yakın bir arkadaşının kimlik başvurusu yapmak için 29 Ocak 2014’te Daire’ye geldiği ancak vezne saatleri dışında başvuru yapılamayacağı gerekçesiyle başvurusunun kabul edilmediği belirtildi.

Açıklamanın devamında başvuru sahibinin, arkadaşı olan daire personelinden  müracaatı almasını ve kimlik harcını da kendi adına ertesi gün vezneye yatırmasını rica ettiği, personelin de arkadaşına yardımcı olmak adına teklifi kabul ettiği ve 119 TL’yi alarak çekmecesine koyduğu kaydedildi.

Daire personelinin  bir gün sonraki tarih olan 30 Ocak 2014 tarihinde izinli olması nedeniyle daireye gelmediği daha sonraki tarihlerde ise savunmasında  belirttiği gibi özel sorunları nedeniyle 119 TL’lik harcı vezneye yatırmadığı ve  parayı çekmecesinde unuttuğu belirtildi.

Açıklamada, geçici işçi olarak Daire’de  görevli personele , tabi olduğu toplu iş sözleşmesi kurallarına uygun olarak ceza verildiği,  söz konusu harcın cezanın verildiği gün vezne tarafından  tahsil edildiği bildirildi.

Cezanın; verildiği, 26 Ağustos 2014 tarihinde Kamu-Sen’e de resmi olarak bildirildiği belirtilen Bakanlık açıklamasında,  verilen  cezanın yetersiz ve/veya az olduğu ile ilgili ne Kamu-Sen’in,  ne de haberde adı geçen görevlendirme müdür muavininin  yapılmış   hiçbir itirazı bulunmadığı belirtildi.

Açıklamada “Buna ek olarak, soruşturma ile ilgili Sayıştay Başkanlığı’nca Nüfus Kayıt Dairemizde bir personel görevlendirilmiş ve gerekli araştırma yapıldıktan sonra Sayıştay görevlisi, Nüfus Kayıt Dairesi Müdürümüze personele verilen uyarma cezasının uygun olduğunu söylemiştir” denildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.