1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İÇİŞLERİ: "BORÇLARI YAPILANDIRMA VE KATKININ ARTIRILMASI SEÇİMDEN SONRA"
İÇİŞLERİ: "BORÇLARI YAPILANDIRMA VE KATKININ ARTIRILMASI SEÇİMDEN SONRA"

İÇİŞLERİ: "BORÇLARI YAPILANDIRMA VE KATKININ ARTIRILMASI SEÇİMDEN SONRA"

İçişleri: "Borçları yapılandırma ve katkının artırılması seçimden sonra"

A+A-

 

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı belediyelere yapılan katkı payları konusunda hükümet ile anlaşamayan ve partisi ile olan ilişkilerini askıya alan Ahmet Benli'nin yaptığı açıklama sonrasında yeni bir açıkalma yaparak konun bakanlar kurulunda gündeme geldiğini ve seçim sonrasına bırakıldığı bildirildi. Açıklama şöyle:

Belediyelerin birikmiş borçlarıyla ilgili kaynaktan kesinti mutlak surette katkı payındaki bir artışla hayata geçirilecektir. Yerel yönetimlerin demokrasimiz ve ülke yönetimimiz için önemli bir unsur olduğu kaçınılmaz bir gerçektir.

Göreve geldiğimiz ilk günden başlayarak hem belediyelerde yaşanan sıkıntıların hem de belediyelerde çalışanların sosyal güvencelerinin yerine getirilmesi ve maaşlarının gününde ödenmesi için gerekli olan yasal düzenlemenin yapılması için çalışmalar yapılmış ve bu çerçevede bakanlığımızca hazırlanan belediyeler yasa tasarısı Nisan 2014 tarihinde Cumhuriyet Meclisine gönderilmiştir. Söz konusu tasarı, ilgili komite gündeminde olup, kamu reformu ile ilgili tasarının görüşülmesinin tamamlanmasından sonra komitede görüşülmeye başlanacaktır.

Belediyelerin birikmiş borçları ile ilgili yapılandırmayı öngördüğümüz bu değişiklikte katkı paylarının da artırılması ve ödeme kabiliyetlerinin etkilenmemesi konusu bugün yapılan bakanlar kurulu toplantısında da görüşülmüş ve seçimlerden sonra konunun ivedilikle ele alınıp sonuçlandırılması konusunda hemfikir kalınmıştır.

Belediyelere yapılan katkı payıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılmadan belediyelerin birikmiş borçları olduğu gerekçesiyle kaynaktan kesinti yapılmasının söz konusu olmadığını saygı ile kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.