1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İÇKİSİYLE BİRLİKTE BAŞPARMAĞI DA YUTTU
İÇKİSİYLE BİRLİKTE BAŞPARMAĞI DA YUTTU

İÇKİSİYLE BİRLİKTE BAŞPARMAĞI DA YUTTU

Kanada'da meydana gelen olay ilginç bir geleneği de dünyaya tanıttı. Kanada'daki bir geleneğe göre içkisindeki gerçek insan başparmağını bardakta tutamayarak yutarsa 500 dolar ceza ödüyor.

A+A-

Kanada ’da bir bar müdavimi, kadehindeki gerçek insan başparmağını, içkisinin son damlalarıyla birlikte midesine indirdi. Olay, bu ülkedeki ilginç bir geleneğin parçası olarak gerçekleşti ve adam, başparmağı bardağında tutmadığı için 500 dolar ceza ödedi.

Kanada’nın Yukon eyaletinin Dawson City şehrinde yaşatılan geleneğe göre, ‘Başparmak Kokteyli’ (the Sourtoe Cocktail) olarak adlandırılan bir içkiye, bağışta bulunulmuş olan gerçek bir insan ayak başparmağı konuluyor ve içkiyi içen kişinin, bu başparmağı yutmadan, kadehinin dibini bulması gerekiyor. Şimdiye kadar, yanlışlıkla başparmak yutulmasına şahit olunmuş ve yine gerekli ceza olan 500 dolar, ilgili kişiden tahsil edilmiş. Ancak geçen cumartesi günü, Terry Lee adındaki bir müşteri, Downtown Hotel’in barında, bir ilki gerçekleştirip başparmağı hata ile değil, ama isteyerek yuttuktan sonra haberlere konu edildi ve böylece daha geniş kitleler gelenekten haberdar oldu. Otel, geleneğin sürdürülmesi adına ‘yedek’ bir başparmakları bulunduğunu belirtirken, parmağı bilerek yutan müşteri Lee ise, “Umarım bir tane daha bağışlanır,” diye yorumda bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.