1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İCRA KARARI MAĞDUR ETTİ
İCRA KARARI MAĞDUR ETTİ

İCRA KARARI MAĞDUR ETTİ

İcra kararı mağdur etti

A+A-

Kervansaray’da Vakıflar İdaresi’ne ait apartman dairesi kiralayanların birçoğu, dairelerini yasal olmayan bir şekilde başkalarına kiralayarak suç işliyor.
 
Ayşe GÜRKAN

Yapılan denetimler sonucu yasa dışı hareket eden kiracıları tespit edip mahkemeye sevk eden Vakıflar İdaresi, mahkemenin verdiği karar doğrultusunda evlere icra memurları yollayıp yasal olmayan kiracıları dairelerden teker teker çıkarmaya başladı.

Mahkeme kararı sonrasında kiracının kiracısı konumunda olan vatandaşlar da mağduriyet yaşıyor. Bunlardan bir tanesi de Gönül Süzen oldu.

Evi boşaltmak için bir hafta süresi var

Vakıflar İdaresine ait evi esas kiracısı Rahmi Özsan’dan kiralayan Süzen, 8 yılın sonunda Vakıflar İdaresi tarafından kaldığı daireden çıkartılmak isteniyor.

Evin resmi kiracısı olan Rahmi Özsan adına açılan mahkeme sonucu eve gelen icra kararı şu anki kiracı olan Gönül Süzen’i gözyaşlarına boğdu.

Eve gelen icra memurlarına kapıyı açmayarak direnen Süzen, icra memurlarının eve girmesi halinde kendini öldüreceğini iddia etti. İcra memurları, evi boşaltması için Gönül Süzen’e bir hafta süre verdi.

‘Evden tahliye gerçekleşsin, sonra geri vereceğiz’

Gönül Süzen, Kervansaray’da kalanların neredeyse hepsinin kiracının kiracısı durumunda olduğunu öne sürerken kendisine ‘Evden tahliye gerçekleşsin, sonra geri vereceğiz’ sözü verildiğini iddia etti.

Hava parası talep etti

Gönül süzen, Vakıflardan kiralanan evin esas kiracısı olan Rahmi Özsan’ın kira karşılığı 50 bin TL hava parası istediğini ancak anlaşamayınca Vakıflar idaresine kendisinin tahliye edilmesi için baskı uyguladığını iddia etti.

Kendilerine daire kiralanması için dilekçede bulunduklarını hatta Başbakan’ın özel kalem müdürü Sami Osmanlı ile de görüştüklerini söyleyen Gönül Süzen Osmanlı’nın kendilerine çok yardımcı olduğunu ancak tam işlerinin yolunda gittiği sırada birilerinin ortalığı karıştırdığını iddia etti.

Denetimler devam edecek

Vakıflar İdaresi Emlak Şube Müdürü Mustafa Doğru, son dönemde denetimlerin arttığını, yasalara uymayıp Vakıflar İdaresi’nin kiraladığı mülkleri dönüp başkalarına kiralayan kim varsa tespit edip mahkemeye sevk edeceklerini ifade etti. Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter ise tüm uğraşlarımıza rağmen telefonlara çıkmayıp, açıklama yapmaktan kaçındı.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.