1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İÇTE BİR ANLAŞMA MI VAR?
İÇTE BİR ANLAŞMA MI VAR?

İÇTE BİR ANLAŞMA MI VAR?

Havaalanı Görüntüleri İzlenemedi! 3 Milyonluk soygunun perde gerisi!

A+A-

Lefkoşa – Güzelyurt anayolunda 24 Temmuz tarihinde Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası’na ait nakil aracında meydana gelen 3 milyon TL’lik silahlı soygun ile ilgili yargı süreci devam ediyor. Soygun ile ilgili bir çok belirsizlik hala gündemdeki yerini korurken, yargı süreci ise yeni bir aşamaya taşındı.

soy2.jpg

YENİ TANIKLAR DİNLENDİ

Mahkeme Başkanı Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza mahkeme heyeti huzurundaki davada dün İddia makamı yeni tanıklar dinletti. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden duruşmalarda İddia Makamı Başsavcılık Adına Savcı Aliye Özçınar mahkemeye tanıklarını dinletti. İddia makamının dünkü ilk tanığı duruşmanın 5. Sanığı olarak soygun öncesinde Kalkanlı Piknik Alanı’nda kasten çıkarıldığı iddia edilen orman yangınını ilk fark eden kişi olan Mehmet Cemal Koçak tanık kürsüsüne çıkarıldı.

Tanık Kürsüne Koçağın ardından 6. Tanık olarak çıkan yangına ilk müdahaleyi yapan itfaiye memuru Mehmet Tanyel’i dinlendi. 7. Tanık olan itfaiye çavuşu Salih Tankut, ormanın kasten yakıldığının tespit edildiğini ancak erken müdahale sonucu büyümediğini anlatarak, 100 metrekarelik alanda 22 çam fidanının yandığını ve 220 TL’Lik zarar meydana geldiğini söyledi.

soy3.jpg

OLAY GÜNÜ YAŞANANLAR ANLATILDI

Bankamıza 3 milyon TL nakil edilecekti, ödeme olacağı için bir gün önceden Lefkoşa Merkez Şube’den 3 milyon TL’yi ayırttım. 2 memura çeki verdim. Saat 09.00 raddelerinde Güzelyurt Şube’den ZFJ 735 plakalı Ford Focus araçla ayrıldılar. Banka olağanüstü kalabalıktı. 10.00 gibi Halil Ceyhan’ı aradım. ‘Merkez Bankası’ndan şimdi çıktık’ dedi, 10.30’da Soyulduğumuzun ihbarı geldi. Panik yaşadık, Soygun olayını genel müdür ve genel müdür yardımcısına bildirdim. Dilek Yusufoğlu “Bankadaki bir polisle olay mahalline gittik. Halil Ceyhan ve Gültekin Serinkan’nın yüzleri kıpkırmızıydı, olayı polise anlatıyorlardı” dedi.

soy5.jpg

BANKANIN ZIRHLI ARACI BOZUKTU
Tanık, Kooperatif Merkez Bankası’nın Güzelyurt Şubesi’ne ait 3 milyon TL’lik çeki mahkemeye emare 61 olarak ibraz etti. 3 milyon TL’nin Şeker Sigorta tarafından sigortalı olduğunu bankanın zararının ödenmediğini belirten Yusufoğlu, bankanın zırhlı aracının bozuk olmasından ötürü kiralık araç kullanıldığını kaydetti. Kiralık araç sözleşmesi ise emare 62 olarak mahkemede kaydedildi. Yusufoğlu, banka olarak bu meseleden şikâyetçi olduklarını söyledi.


Tanık Dilek Yusufoğlu, savunma avukatı Menteş Aziz tarafından sorgulandı. Aziz, tanığa, olaydan sonra Lefkoşa Merkez Bankası’na alınmasının sebebini sordu. Tanık, “3 Mart’ta Güzelyurt’a gönderildim. Olaydan sonra Halil Ceyhan, Gültekin Serinkan, Hatice Uzun ve ben Tüzük gereği görevden 90 gün uzaklaştırıldık. Sonra göreve geri döndük, soyulan neticede bankanın parasıydı, soruşturma gereği uzaklaştırıldıklarını söyledi.

soy6.jpg

İÇTE BİR ANLAŞMA MI VAR?

Aziz, Nasıl olur da KKTC Merkez Bankası’ndan çıkan 3 milyon TL’nin banknotları üzerinde Kooperatif Merkez Bankası’nın mührü olur sorusu üzerine Tanık, bu sorunun Merkez Bankası yetkililerine sorulması gerektiğini söyledi.

Menteş Aziz tanığa ayrıca Mustafa Çetereisi ile Rifat Fırat’ı tanır mısınız diye sorması üzerine Tanık, tanımadığını beyan etti. Aziz, bu para hareketlerinden haberleri olup olmadığını sordu, tanık ise insanların para hareketinden haberi olabileceğini ancak bankacıların imzaladıkları gizlilik sözleşmesi olduğunu ve yemin ettiklerini anlattı.

Menteş Aziz tanığa Şeker sigortanın bankanın yan kuruluşu olduğunu neden parayı tazmin etmediğini sordu. Tanık ise, Bilmediğini söyledi. Aziz verilen cevap üzerine “Ödemedi çünkü sigorta bile içten bir anlaşma olduğunu düşünüyor” dedi. Tanık ise bu iddiayı ret etti.

EMARELER SUNULDU

Şahadetin ardından 9. tanık Orman Dairesi Güzelyurt Bölge Şefi Kamil Özkalkanlı, konuyla ilgili hazırladığı raporu emare 63 olarak sundu. Özkalkanlı, ormanın kasten yakıldığı beyanında bulundu. Tanık 10 polis memuru Adil Pertev ise, soygun günü Zakaf bölgesinde bulunan Ford Focus aracın motor ve şasi numarasını incelediğini söylerken, tanık 11 polis memuru Ahmet Zengin ise, soygun günü çıkan orman yangını ile ilgili yaptığı tahkikat ile ilgili bilgi verdi.

so7.jpg

HAVAALANI GÖRÜNTÜLERİ İZLENEMEDİ

İddia makamının dünkü son tanığı olan Polis Memuru Halil Uyguroğlu ise mahkemede Soygun ile ilgili başlatılan soruşturmada yapmış olduğu çalışmaları anlatırken aranan şahıslar olan Rıfat Fırat ve Mustafa Çetereisi’nin Ercan’dan çıkış yaparkenki Kamera görüntüleri mahkemede izlenmek üzere sundu. Mahkemede görüntüler izlenirken bilgisayarın eski olmasından dolayı bilgisayar arıza gösterdiğinden dolayı mahkemeye kaldığı yerden dinlenmek üzere 11 Şubat 2015 tarihine yani bugüne ertelendi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.