1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İDARİ VE SOSYAL İŞLER KOMİTESİ TOPLANDI
İDARİ VE SOSYAL İŞLER KOMİTESİ TOPLANDI

İDARİ VE SOSYAL İŞLER KOMİTESİ TOPLANDI

Cumhuriyet Meclisi İdari ve Sosyal İşler Komitesi bugün toplandı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi İdari ve Sosyal İşler Komitesi bugün toplandı.
 
İdari ve Sosyal İşler Komitesi, DP-UG Milletvekili Özdemir Berova başkanlığındaki toplantısında, “İskan, Topraklandırma ve Eşdeğer Mal (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı görüştü.

Tasarı, İskan Topraklandırma ve Eşdeğer Mal (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile Esas Yasa’da yer alan İskan Encümeni ile Saptama Değerlendirme ve Tazmin Komisyonları’nın kaldırılarak görev ve yetkilerinin yeni oluşturulacak İskan Komitesi’ne devredilmesini içeriyor.

Tasarı ayrıca 52/1995 Sayılı Değişiklik Yasası ile Esas Yasaya getirilen 1 puanın 20 TL’ye eşit olduğu kuralının, Türk Lirasının daha sonra Yeni Türk Lirası olarak ve ardından da yeniden Türk Lirası olarak isimlendirilmesi sebebiyle uygulanamamasından dolayı 20 TL yerine, her türlü puan satın alarak taşınmaz mal koçanı alınabileceği kuralını getirmeyi öngörüyor.


İdari ve Sosyal İşler Komitesi, “İskan, Topraklandırma ve Eşdeğer Mal (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile ilgili çalışmalarını bir sonraki toplantıda ele almaya devam edecek.

Komitenin bugünkü toplantısına, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da katılarak konu ile ilgili düşüncelerini komiteye aktardı.

İdari ve Sosyal İşler  Komitesi toplantısına, DP-UG Milletvekili Komite Başkanı  Özdemir Berova, UBP Milletvekili Komite Başkan Vekili Dursun Oğuz, CTP-BG Milletvekili Doğuş Derya, CTP-BG Milletvekili Hüseyin Erçal, DP-UG Milletvekili Menteş Gündüz, UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner ve CTP-BG Milletvekili Erkut Şahali katıldı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.