1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İDDİALARIN ARKASI KESİLMİYOR!
İDDİALARIN ARKASI KESİLMİYOR!

İDDİALARIN ARKASI KESİLMİYOR!

4 kadını bağlayıp köpekle cinsel ilişkiye zorladılar,şimdi de..

A+A-

Barış Gücü askerlerine taciz suçlaması
Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 2014 yılında görev yapan BM Barış Gücü askerlerinin yaklaşık 100 cinsel taciz ve tecavüz suçlaması vakasına karıştığı belirtildi. İddialara göre BM askerleri 4 kızı da bir köpekle cinsel ilişkiye girmeye zorladılar.

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Fransız ve BM askerlerinin genç kadınları para karşılığında cinsel ilişkiye zorladığı iddiaları tartışma yarattı. 2013 yılından bu yana ülkede bulunan Fransız askerlerinin adı, daha önce de cinsel taciz ve tecavüz iddialarıyla gündeme gelmişti.

AFP’ye konuşan bir BM yetkilisi, “Fransız askerlerin kadınları cinsel ilişkiye zorladığı yönünde rapor aldık ancak bu durum henüz doğrulanmadı. Bu can sıkıcı olaya kaç kişinin dahil olduğu ve ayrıntılar ile ilgili incelemeler devam ediyor” dedi. BM misyonundaki Burundi ve Gabon askerlerinin de dahil olduğu olayın, Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki Kemo karargahında 2013 ve 2015 yılları arasında meydana geldiği belirtiliyor.

'4 KADIN KÖPEKLE CİNSEL İLİŞKİYE ZORLANDI'

Daha önce de Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki BM askerlerinin kadınlara işkence yaptığı yönündeki haberler basına yansımıştı. AIDS-Free World kurumunun yürüttüğü Code Blue kampanyasına göre, ülkede Fransız ve BM askerlerinin cinsel saldırısına maruz kalan kadınların sayısı en az 98. Asıl sayının bunun daha da üstünde olduğu sanılıyor.

2014’te dört kadın, Fransız askerlerinin kendilerini bağlayarak bir köpekle cinsel ilişkiye zorladığını bildirmişti. AIDS-Free World’un açıklamasında, bir Fransız komutan tarafından elleri bağlanarak bir köpekle cinsel ilişkiye girmeye zorlanan dört kadından birinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Diğer üç kadının da tedavi gördüğü kaydedilen açıklamaya göre, kadınların her birine 9 dolar verilmişti.

BM MİSYONU ŞEFİ GÖREVDEN ALINMIŞTI

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, geçen sene bu ülkedeki BM misyonu şefini fuhuş iddiaları nedeniyle görevden almıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.