1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "İDDİANIZI İSPAT EDİN"
"İDDİANIZI İSPAT EDİN"

"İDDİANIZI İSPAT EDİN"

Pervin Gürler'in avukatı açıklama yaptı.

A+A-

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, damadı iş insanı Aykut Arcan aleyhinde yürütülen soruşturmaya müdahalesinin söz konusu olmadığını, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde ilerlemesi ve gelen şikayetlerin prosedüre uygun şekilde yürütülmesi için Mağusa Polis Müdürlüğü’ne talimat verdiğini söyledi.
Gürler, avukatı Hasan Esendağlı aracılığıyla, dün basında yer alan ‘Soruşturma sağlıklı değil’ başlıklı haberde ortaya atılan iddialar ile ilgili açıklama yaptı, suçlamalara yanıt verdi.
Esendağlı, Gürler ile ilgili ortaya iddia atan kişilerin, somut dayanaklarla bu iddiaları ispat etmesi gerektiğini, aksi halde yapılanların haksız bir tutum olduğunu vurguladı.
Revin Gürler’in eşi Aykut Arcan tarafından kesilen karşılıksız çeklerden ve ortak hesaba ait çek defterinden haberinin olmadığını da savunan Esendağlı,  bu konudaki yasal haklarının takipçisi olacaklarını belirtti.
Öte yandan Oshan Oto Galeri sahibi Erem Enginsoy ise hakkındaki iddialarla ilgili konuşarak, Aykut Arcan’ın kendisi dışında birçok şahıs ve galerilere araç sattığını vurgulayarak, Arcan ile işbirliği içerisinde olduğuna dair iddiaları reddetti.
Bu arada konuyla ilgili Mağusa Polis Müdürlüğü’ne her gün onlarca şikayet gittiği, soruşturma için başta Mağusa Polis Müdürü Ömer Tazeoğlu olmak üzere tüm ekibin yoğun mesai harcadığı da elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.

“Revin Gürler’in çek defterinden haberi yok”
Öte yandan Revin Gürler Arcan'ın Aykut Arcan tarafından kesilen çeklerden ve Arcan’a kendisiyle olan ortak hesabından çek defteri verildiğinine dair  haberi olmadığını kaydeden Esendağlı, bu bağlamda Revin Gürler Arcan’ın yasal haklarının takip edileceğini ifade etti.
Esendağlı’nın açıklaması şöyle: " Müvekkillerim ile ilgili daha önce basına yansıyan, Aykut Arcan konusuna bağlı olarak bir takım iddialar yer almaktadır. Geçmişte de belirttiğimiz gibi müvekkillerimin Aykut Arcan’ın ticari faaliyetleriyle veya piyasaya yazdığı çekler ile hiçbir ilgisi olmadığını, bu hususların bilgisine sonradan geldiğini beyan ettik. Önemle vurgulamak isterim ki Aykut Arcan’ın Pervin Gürler ile olan tek bağı onun damadı olmasıdır. Sadece bu bağın kullanılarak, önemli bir görev yürüten müvekkilimin bu konunun içerisine çekilmeye çalışılması, adil olmayan ve insafsız bir yaklaşımdır. Özellikle bahse konu haberde gazeteye açıklama yapan kişilerin Aykut Arcan ile ilgili yapmış oldukları şikayetin polis tarafından soruşturulması noktasında güvensiz oldukları veya bu soruşturmanın sağlıklı olmadığı yönündeki iddiaları müvekkilimi ilgilendirdiği oranda tamamen haksızdır. Müvekkilim hiçbir koşulda bahsi geçen soruşturmaya müdahale etmediği gibi daha olayın başında yapılacak herhangi bir şikayette Mağusa Polis Müdürlüğü’ne, prosedüre uygun davranması konusunda açık talimat vermiştir.
Müvekkilimin ilgili soruşturmanın sağlığını veya güvenirliğini bozacak herhangi bir müdahalesi olduğunu iddia eden kişilerin, bunu somut dayanaklarla ispat etmesi gerekmektedir. Elinde somut bir dayanak olmadan bu yönde iddia yapılması tamamen haksız bir tutumdur.
Önemle vurgularım ki; bu konu Aykut Arcan ve bahse konu çekleri elinde bulunduran kişiler arasındadır. Çeklerin kesilmiş olduğundan ve hatta Aykut Arcan’a banka tarafından çek defteri verildiğinden dahi Revin Gürler Arcan’ın haberi yoktur. Bu bağlamda da Revin Gürler Arcan’ın yasal hakları tarafımdan takip edilecektir"


Resmi bilgi: 'Polise onlarca şikayet gidiyor'

Bu arada Aykut Arcan ile ilgili olarak Mağusa Polis Müdürlüğü’ne her gün onlarca şikayet gittiği öğrenildi.
Yapılan şikayetlerin en ince ayrıntısına kadar değerlendirildiği,  tahkikatın sağlıklı bir şekilde sona ermesi için başta Mağusa Polis Müdürü Ömer Tazeoğlu’nun olmak üzere tüm ekibin yoğun mesai harcadığı da elde edilen bilgiler arasında yer alıyor.
Arcan ile ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından dosya, Başsavcılık’a iletilecek.
Öte yandan edinilen bilgilere göre Revin Gürler Arcan, 23 Eylül tarihinde, kendi ismine kayıtlı bir evi babası Recep Gürler’e devretti. Bu devir dolandırıldığını iddia eden şahıslar arasında rahatsızlığa neden oldu. 

Galericiler Birliği, ‘çözüm yolu’ arayacak
Öte yandan Galericiler Birliği, 23 Ekim’de Genel Kurul’a gidecek. Yapılacak genel kurulda, Aykut Arcan’a araç satan galericilerin mağduriyetleri konuşulacak, konuyla ilgili çözüm yolları aranacak.


Oshan Oto Galeri sabihi Erem Enginsoy: Aykut benim dışında birçok şahıs ve galeriye araç sattı

Bunun yanı sıra Oshan Oto Galeri sabihi Erem Enginsoy, Aykut Arcan’ın kendisi dışında birçok şahıs ve galerilere araç sattığını belirtti.
Enginsoy, Arcan ile işbirliği içerisinde olduğuna dair ortaya atılan iddiaları reddetti.
Arcan’ın 2-3 senedir araç alım satım işi yaptığını ifade eden Enginsoy, ‘kendisine satılan araçların piyasa fiyatının oldukça altına aldığına’ dair iddiaların gerçek olmadığını, araçların Arcan tarafından ne kadara alındığını bilmediğini kaydetti.
Enginsoy şöyle konuştu: “Daha öncede Aykut Arcan ile işbirliğim olmadığını söylemiştim. Arcan, benim dışımda birçok galeriye ve şahsa araç sattı. Ama nedense satılan araçların benim galerim tarafından satın alındığına dair bir şey yaratılmaya çalışılıyor. Başka galeri ve şahısların da bu araçları satın aldığının tespit edilerek, açıklanmasını istiyorum. Bu iddialar nedeniyle mağduriyet yaşıyorum”

YeniDüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum