1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İDRİS: "EĞİTİMDE EŞİTLİK VE BİRLİK KONUSUNDA ÖNEMLİ SÜREÇTEN GEÇİYORUZ"
İDRİS: "EĞİTİMDE EŞİTLİK VE BİRLİK KONUSUNDA ÖNEMLİ SÜREÇTEN GEÇİYORUZ"

İDRİS: "EĞİTİMDE EŞİTLİK VE BİRLİK KONUSUNDA ÖNEMLİ SÜREÇTEN GEÇİYORUZ"

KTAMS BAŞKANI KAPTAN, MİLLİ EĞİTİM, GENÇLİK VE SPOR BAKANI ASIM İDRİS’İ ZİYARET ETTİ

A+A-

İDRİS: “EĞİTİMDE EŞİTLİK VE BİRLİK KONUSUNDA ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇMEKTEYİZ; EĞİTİMİN SAĞLIK GİBİ EN ÖNEMLİ DEVLET GÖREVLERİNDEN BİRİ OLDUĞUNUN BİLİNCİYLE HAREKET ETMEYE ÇALIŞIYORUZ”

KAPTAN: “PARASIZ EĞİTİMİ SAVUNUYORUZ; DEVLET OKULLARI DÖKÜLÜRKEN ÖZEL OKULLARIN DESTEKLENMESİ KABUL EDİLİR DEĞİL”

Mili Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, eğitimde eşitlik ve birlik konusunda çok önemli bir süreçten geçtiklerini ve eğitimin sağlık gibi en önemli devlet görevlerinden biri olduğunun bilinciyle hareket etmeye çalıştıklarını söyledi.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Ahmet Kaptan, Mili Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris’i ziyaret etti.

KAPTAN: “PARASIZ ETĞİTİMİ SAVUNUYORUZ”

Ahmet Kaptan ziyarette yaptığı konuşmada, parasız eğitimi savunduklarını vurgulayarak devlet okulları dökülürken özel okulların desteklenmesinin kabul edilir olmadığını vurguladı.

Eğitime sağlık gibi çok önem verdiklerini söyleyen Ahmet Kaptan, parasız eğitim ve parasız sağlığı her zaman savunduklarını belirtti.

Eğitimin uzun zamandan beridir ihmal edildiğini ve okullarda büyük sorunlar olduğunu ifade eden Kaptan, “Bunları 40 gün gibi kısa bir süre içinde çözmenizi beklemek hayal ürünüdür fakat bizler hem bu ziyaret esnasında sizlere hem hayırlı olsun demek, hem de eğitimde bazı noktalara dikkat çekmek istiyoruz” diye konuştu.

“DEVLET OKULLARI DÖKÜLÜYOR”

Devlet okullarının döküldüğünü ve öğrencilerin büyük sıkıntı çektiğini savunan Kaptan, bu durumda özel okulların desteklenmesinin, özel okullara yatırım yapılmasının kendilerince kabul edilir olmadığını kaydetti.

Bakan İdris’in bu konuda öncelikle çalışma yapmasını istediklerini ifade eden Kaptan, eğitimin kendine ait bütçesinin hazırlanmasını ve yeni gelecek hükümetin bunları önünde hazır bulmasını talep etti.

Kısa süre içerisinde Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararlarla gerek çalışanların gerekse halkın içerisinde yeni umutların yeşermesinde büyük hizmet verdiğini ifade eden Kaptan, alınan kararların, kararlı yöneticiler olduğu takdirde halk yararına olunabileceğini ve halkın vicdanını rahatsız eden noktaların ortadan kaldırılabileceğini gösterdiğini belirtti.

İDRİS: “BAZI KAYGILARDAN UZAK YAPILABİLECEK ŞEYLER OLDUĞUNU GÖSTERMEK İSTİYORUZ”

Mili Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris de sözlerinden dolayı Kaptan’a teşekkür ederek, hükümette kalacakları sürede, ülkenin seçimleri sağlıklı ortamda geçirmesini sağlamak için ellerinden geleni yaparak örnek olmak istediklerini söyledi. İdris, bunan sonraki hükümetlere de örnek olarak bazı kaygılardan uzak yapılabilecek şeyler olduğunu göstermeyi amaçladıklarını kaydetti.

60 İHALE

Esas hedeflerinin okulların sağlıklı şekilde açılması olduğunu dile getiren Kaptan, bu çerçevede 60 civarında ihaleye çıktıklarını ve okullarda bugüne kadarki en kapsamlı tadilatın sürdüğünü belirtti. Bunları denetlenebilmesi için kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaştıklarını da dile getiren İdris, ancak tadilat ihtiyacı olan başka okullar da bulunduğunu ifade etti.

Bir anda tüm okulların gerekli tadilatlarının yapılmasının mümkün olmayacağını dile getiren İdris, okulların sağlıklı bir şekilde açılmasıyla ilgili çalışmalarınsa iyi gittiğini ifade etti.

“Şu anki pozisyonda bahsettiğiniz eğitimde eşitliktir aslında eğitimde eşitlik ve birlik konusunda çok önemli bir süreçten geçmekteyiz” diyen Asım İdris, o yüzden bunun öneminin bilincinde davrandıklarını ve sosyal devlet anlayışı olarak da eğitimin sağlık gibi en önemli devlet görevlerinden biri olduğunun bilinciyle hareket etmeye çalıştıklarını belirtti.

İdris, “Umarım bu dönemi sıkıntısız yürütürüz ve eğitim adına da birçok çalışmamız var, daha sonra basınla paylaşacağız, umarım halkımız yaptıklarımızı takdir eder ve bundan sonraki dönemde bir örnek oluşturabiliriz” dedi.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.