1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İFLAS ETTİK, ÇARE ÜRETİN
İFLAS ETTİK, ÇARE ÜRETİN

İFLAS ETTİK, ÇARE ÜRETİN

11 kırsal kesim belediyesinin başkanları Yenierenköy’de toplanarak, hükümete çağrı yaptı:

A+A-

Karpaz ve Mesarya bölgelerinde bulunan 11 belediyenin başkanları dün bir toplantı düzenledi ve iflas ettiklerini belirterek hükümete sorunlarına çare bulması konusunda çağrıda bulundu.
   Yenierenköy Belediye Başkanı Özay Öykün, Geçitkale Belediye Başkanı Kıvanç Buhara, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, Mehmetçik Belediye Başkanı Beyazıt Adalıer, Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu, Esentepe Belediye Başkanı Cemali Engin, Büyükkonuk Belediye Başkanı Sezai Sezen, Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, Akdoğan Belediye Başkanı Adem Ademgil, İnönü Belediye Başkanı Ali Öncü ve Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci, dün Yenierenköy Belediye Restoranı’nda bir araya gelerek sorunlarını masaya yatırdı.
   Sorunların tartışılmasının ardından ortak bir açıklama yapan belediye başkanları, 2007 yılından beri, özellikle kırsal kesimlerde bulunan belediyelerin mağduriyetlerinin arttığına dikkat çekti. 2008 yılında mağduriyetlerinin giderilmesi için yaptıkları eylemler sonrasında hükümetin kendilerini haklı bularak katkı yaptığını ancak 2008 yılı sonu itibarı ile erken seçimin gündeme gelmesiyle bu katkıların ortadan kalktığı belirtildi. O zamandan günümüze geçen süre içinde gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin defalarca mağduriyetlerinin giderileceği ve sorunlarının çözüleceği yönünde sözler vermesine karşın, belediyelere yapılan katkı payında düzenlemenin yapılmadığı vurgulanarak artık iflas ettikleri dile getirildi.
   Çalışanların İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta yatırımlarını yapamadıkları gibi, maaşları dahi ödeyemez duruma geldiklerini belirten 11 belediye başkanı, dünkü toplantının amacının hükümete son bir kez sorunlarını aktarmak için bir ön çalışma başlatmak olduğunu belirtti.
   Dünkü toplantıda, belediye başkanları kendi belediyelerinin uğramış olduğu haksızlıkların düzeltilmesi için nasıl bir yönteme başvuracakları konusunda da çalışma yapıldığını dile getiren başkanlar, önümüzdeki hafta içerisinde yetkililerden sorunlarını dile getirmek ve çare aramak için randevu talep edileceğini kaydetti.
   Şimdiki hükümetin çeşitli yasalarda değişiklik yapacağını düşündüklerini belirten belediye başkanları, bu değişikliklerin yerel yönetimlerin taleplerinin de göz önünde bulundurularak yapılacağını ve sorunlarına çare üretileceğine inanmak istediklerini ifade etti.
   Devletin çıkardığı yasalarla mazot, KDV ve maaş artışlarıyla, belediyeye yaptığı katkı payının yüzde 35 eridiğine işaret eden belediye başkanları, hükümetin kırsal kesim belediyelerinin yanında olması çağrısında da bulundu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.