1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İHALE BUGÜN SONUÇLANACAK
İHALE BUGÜN SONUÇLANACAK

İHALE BUGÜN SONUÇLANACAK

İhale bugün sonuçlanacak;

A+A-

 

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu, Teknecik Elektrik Santrali’nde kullanılacak kükürt oranı düşük fuel oil alımı için açtığı ihaleyi bugün sonuçlandırmayı hedefliyor

160 BİN TON: Kıb-Tek’in 2016 yılındaki elektrik üretiminde kullanılacak 160 bin ton düşük kükürtlü fuel-oil alımı için çıkılan ihalede firmaların teklifleri, bugün karara bağlanacak. Basına açık ihale toplantısı saat 10:00’da başlayacak

KIB-TEK, kükürt oranı düşük akaryakıt kullanmaya başlıyor.

Yıllardır yüzde 3.5 oranında yüksek kükürt kullanılan elektrik üretiminde, yıl sonundan itibaren azami yüzde 1’lik kükürt içeren fuel oil kullanımına geçiliyor.

KIB-TEK Basın Sözcüsü Tuluy Kalyoncu’nun yaptığı açıklamaya göre, 2016 yılındaki elektrik üretiminde kullanılacak 160 bin ton düşük kükürtlü fuel oil alımı için çıkılan ihalede firmaların teklifleri, bugün basının da izleyeceği kamuoyuna açık toplantıda karara bağlanacak.

KIB-TEK Genel Müdürlüğü’nde saat 10.00’da başlayacak toplantıda, önce teklif veren firmaların idari ve teknik yeterlilikleriyle ilgili teklif zarfları, ardından idari ve teknik taahhütleri yerine getiren firmaların finansal teklif zarfları açılacak.

Açıklamaya göre, duruma göre açık eksiltme yönteminin de uygulanabileceği ihalede, en düşük teklif veren firma ile ihale şartlarındaki taahhütlerin yerine getirilmesinin ardından sözleşme imzalanacak.

Tüketimin seyrine göre alım miktarının yüzde 25 oranında artırılması veya azaltılması da söz konusu olabilecek.

Kıb-Tek Yönetim Kurulu kararıyla çıkılan önceki ihalede en düşük teklifin Dukkar S.A. ve temsilcisi- brokeri Kıymet Group Of Companies Ltd tarafından verildiği belirtilen açıklamada, ihaleyi kazanan firmanın sözleşme imza aşamasında, akaryakıt ihtiyacını sözleşme şartlarına uygun olarak karşılama garantisi olarak 1 Milyon Dolarlık kesin teminat yatıracağı da kaydedildi.

Havadis

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.