1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “İHALE YASASI DEĞİŞMELİ”
“İHALE YASASI DEĞİŞMELİ”

“İHALE YASASI DEĞİŞMELİ”

BAYINDIRLIK VE ULAŞTIRMA BAKANI İSMAİL BAŞARIR YOL ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

A+A-

“İHALE YASASI DEĞİŞMELİ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır İhale Yasası’nın değiştirilerek ülke şartlarına ve günün koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini bildirdi.

Başarır, Haspolat asfalt şantiyesi, Metehan şehit çocukları bağlantı yolu ve Pınarbaşı bölgesinde incelemelerde bulundu.

Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamaya göre Başarır, Metehan yolunu inceledikten sonra ihale sürecinde yaşanan sorunlarla ilgili açıklamada yaptı.

Başarır, Metehan yolu ihalesinin kendisi göreve gelmeden önce yapıldığına işaret ederek, firmanın plent kurma taahhüdü ile ihaleyi aldığını fakat asfalt aşamasına gelindiğinde plent kurmaktan vazgeçtiğini anlattı.

Firma’nın asfaltı başka bir firmadan temin etmek istemesi üzerine konuyu hukuksal açıdan araştırdıklarını ve Savcılık görüşü aldıklarını kaydeden Başarır, Firma’nın plent satın alma yoluna giderek, yolu zamanında bitireceğini açıklamasıyla sorunun çözüldüğünü belirtti.

Pınarbaşı yolundaki çalışmaları da yerinde inceleyen Başarır, üç ayda tamamlanması ön görülen yolun iki ayda tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağını söyledi.

“İHALE YASASI DEĞİŞMELİ”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakını Başarır, İhale Yasası’nın değiştirilip ülke şartlarına ve günün koşullarına uygun hale getirilmesi ve müteahhitlerin eşit şartlarda ihaleye katılımlarının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Başarır, Müteahhitler Birliği’ni de müteahhitleri sınıflandırırken titiz davranmaya ve denetleyici olmaya çağırdı.

“HASPOLAT HAMİTKÖY ARASINDA POİNT TO POİNT KAMERA”

En fazla ölümlü kazanın meydana geldiği Haspolat-Hamitköy arasındaki 2 bin 710 metrelik yolda dün itibari ile point to point kamera sisteminin uygulanmaya başlandığını duyuran Başarır, iki nokta arasındaki ortalama hızı tespit eden bu sistemin, hız ihlali yapanları cezalandırarak yol güvenliğinin arttırılmasına yardımcı olacağını ifade etti.

Yollardaki temizlik işlerinin devam ettiği anlatan Başarır, temizlenen yolların vatandaşlar tarafından korunmasını istedi.  Yollara “Biz temizledik lütfen siz koruyunuz”  levhalarının yerleştirildiğini kaydeden Başarır, “Yollar hepimizindir temiz tutmalıyız” dedi.

Başarır yollardaki baş üstü levhalarının da tamamlandığını aktararak ana kavşaktaki levhalara İngilizce açıklamaların ekleneceğini kaydetti.

Alo 115 hattının da bir haftadır devrede olduğunu belirten Bakan Başarır, hatta her gün 5 ile 7 arasında hayvan ölüsü bildirimi yapıldığını; ilgili Belediyeler ile temasa geçilerek hayvan ölülerinin temizletildiğini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.