1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İHALESİZ ALIMLARDA USÜLSÜZLÜK MÜ VAR?
İHALESİZ ALIMLARDA USÜLSÜZLÜK MÜ VAR?

İHALESİZ ALIMLARDA USÜLSÜZLÜK MÜ VAR?

Ciddi endişeleri var,

A+A-

 

Toparlanıyoruz Hareketi, devlet ihalelerinde “yüzde 20’lik ihalesiz ek iş kuralı”nın suistimal edildiğini öne sürdü.

Hareketten yapılan açıklamada, bu şekilde ihalesiz hizmet alımı veya müteahhitlik iş alımlarında usulsüzlük yapıldığı yönünde halk arasında kuşku yaşandığını iddia edildi.

Toparlanıyoruz Hareketi, Devlet İhale Tüzüğü'nde yer alan, ihale bedelinin yüzde yirmisi kadar ihalesiz ek iş yaptırılabileceği maddesinin “tüzükte belirtilen koşulların dışında kullanıldığı” yönünde ciddi endişeleri bulunduğunu savundu.

Toparlanıyoruz Hareketi olarak Merkezi İhale Komisyonu’ndan bilgi talebinde bulunulduğu kaydedilen açıklamada, Merkezi İhale Komisyonu’ndan, 'son beş yılda ihaleyle gerçekleştirilen hizmet alımları ve müteahhitlik işlerinin kaç tanesinde ihaleye çıkılmaksızın ek iş alımı yapıldığı; söz konusu ek iş alımları için ne kadar ek kaynak aktarıldığı ve ihale bedelinin yüzde 20’sini geçecek şekilde ek iş alımı yapılıp yapılmadığı konusunda açıklama talep edildiği belirtildi.

Açıklamada, Bilgi Edinme Hakkı Yasası altında 15 veya 30 iş günü içinde komisyonun bir cevap verilmesi gerektiği anımsatılan açıklamada alınan cevabın kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.