1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "İHANET DEĞİL DEVRİM"
"İHANET DEĞİL DEVRİM"

"İHANET DEĞİL DEVRİM"

DP-UG Milletvekili Zorlu Töre, sekizler hareketinin siyasi bir devrim olduğunu savundu:

A+A-

Zorlu Töre, Ulusal Birlik Partisi’nden ayrılma aşamasında kendisine gitme diyenlerin olduğunu kaydederek, “Gitme diyenler, hatta DP’ye katıldıktan sonra bile çok ciddi yerlerden arayanlar oldu. Ama benim anlımda şerefsiz yazmıyor. Geri dönemem. Başında ne söylediysek o. Ben çocukken topaç oynamadım. Bu oyunu pek sevmedim. Bu saatten sonrada oynayamam... ”dedi. 

DP-UG Milletvekili Zorlu Töre ülke siyasetinde yaşanan son gelişmeleri Ada Haber’e değerlendirdi. Büyük bir medeni cesaret örneği göstererek siyasi bir devrim gerçekleştirdiklerini söyleyen Töre, DP-UG’nin ülke siyasetine yeni bir enerji getirdiğini belirtirken, sandıktan birinci parti olarak çıkacaklarına inanç belirtti. 

UBP’den ayrılarak DP-UG oluşumuna katılan Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre UBP içerisinde uzlaşı için büyük bir mücadele verdiklerini ancak bu mücadelede bir yere gelemediklerini söyledi. Töre, büyük bir medeni cesaret örneği göstererek siyasi bir devrim gerçekleştirdiklerini, alternatif bir siyasi hareket oluşturarak, kamuoyunda yeni bir umut yarattıklarını ifade etti. 

‘SEÇİMİN ÖNÜNÜ BİZ AÇTIK’ 
“Bu rüzgar bizi daha da ileriye götürebiliriz. Büyük bir medeni cesaret gösterdik. Bu hareket bizi ötekileştirenlere karşı açık bir cevaptır. Ümit ediyorum ki 28 Temmuz’da sandıktan birinci çıkan parti DP-UG olacaktır” diyen Töre, 28 Temmuz seçimlerinin önünü sekizler hareketinin açtığını belirtti. 
Bu seçimin, ne UBP Genel Başkanı İrsen Küçük’ün ne de CTP’nin bir hamlesi olmadığını ifade eden Küçük, “bu tamamen UBP’den kopan 8 milletvekilinin hamlesinin sonucudur.Gönül arzu ederdi ki bu erken seçim Eylül’de yapılsın. Halk oylaması, Siyasi Partiler Yasası, Meclis İç Tüzüğü değiştirilsin ve yeni dönemde seçim sistemi tartışılmasın. Ama CTP bu konuda yanlış yaptı. Seçimler bir ay sonra yapılsa bu değişiklikler yapılabilir yeni dönemde de bu tartışmalar olmazdı” dedi. 

“ÖTEKİLEŞTİRMEYLE KARŞILAŞTIK” 
DP-UG oluşumunun yeni bir siyasi enerji yarattığını ifade eden Töre, UBP’den ayrılış nedenlerini dile getirdi. UBP’nin yanlış yönetildiğini yanlış yönlendirmelerin yapıldığını belirten Töre, parlamento, hükümet, parti ve yerel yönetim çalışmalarının sağlıklı olmadığını ve bu durumu düzeltilmek için mücadele verdiklerini söyledi. Töre, ötekileştirmeyle karşılaştıklarını ve güvensizlik önergesi vermekten başka yapılacak birşeyin kalmadığını ifade etti. 

‘UBP YÖNETİMİ DESPOTÇA DAVRANDI’ 
Kamuoyunun şikâyetlerini, UBP’nin tabanının rahatsızlıklarını da dikkate alarak böyle bir adım attıklarını belirten Töre şöyle konuştu: “Ama UBP yönetimini ellerinde bulunduranlar çok despotça,adeta beton gibi davrandılar. Genel Sekreterliği bile paylaşamadılar. Böyle olmamalıydı. Uzlaşı kültürü ön plana çıkmalıydı. Demek ki UBP yönetimini ellerinde bulunduranlarda ortak akıl kalmamış. Neticede siyasette yeni bir oluşumun kaçınılmaz hale geldiği ortaya çıktı. Ne ülke ne yerel yönetimler ne de parlamento bu şekilde daha fazla idare edilemezdi. Bu duruma müdahale etmek gerekiyordu. Bunun için bu sekiz milletvekili cesur bir adım attı. Halkımız umarım bu cesur adımı değerlendirecektir.”

‘BENİM ALNIMDA ŞEREFSİZ YAZMIYOR” 
Töre, kendisine gitme diyenlerin de olduğunu belirterek şöyle dedi: “Gitme diyenler çok oldu. Hatta DP’ye katıldıktan sonra bile çok ciddi yerlerden arayanlar oldu. Ama beni arayanlara şunu söyledim. Benim anlımda şerefsiz yazmıyor. Geri dönemem.Başında ne söylediysek o. Ben çocukken topaç oynamadım. Bu oyunu pek sevmedim. Bu saatten sonrada oynayamam... ” 

“UBP’YE DÖNÜŞ DÜŞÜNCESİ ETİK DEĞİL” 
UBP’ye geri dönüş düşüncesini ahlaki bulmadığını ifade eden Töre,“DP bize kucak açtı ve adını da değiştirdi. Biz DP-UG’in milletvekiliyiz ve orada tek bir vücut tek bir bütünlük halinde devam edeceğiz. Şu anda UBP geri dönüş düşüncesini taşımak doğru ve etik değildir ” dedi. 

“İHANET DEĞİL DEVRİM” 
Zorlu Töre, kendilerine yönelik olarak ihanet söylemlerinde bulunulduğunun hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: “Hayır ihanet etmedik. Bugün sadece biz değil UBP tabanı parti yönetimini, Genel Başkanlığı sorgular hale gelmiştir. İğneyi kendilerine hiç batırmadılar bazı arkadaşlar. Kimileri çıkıyor meydan okuyor ‘küllerimizden yeniden doğarız’ diyor. Çıkamazsın be kardeşim. Böyle hiçbir yere çıkamazsın.” 

‘KÜS DEĞİLİZ’ 
Yaşananlardan dolayı herhangi bir küskünlüklerinin olmadığının altını çizen Töre, UBP tabanına da, Genel Başkan İrsen Küçük’e de asla kırgın olmadıklarını ifade etti. “Birbirimize rakip olabiliriz ama düşmanca duygular taşımıyoruz” diyen Töre, kin taşımanın doğru olmadığını sözlerine ekledi.

(STARKIBRIS)

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.