1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İHBAR DOĞRU ÇIKTI
İHBAR DOĞRU ÇIKTI

İHBAR DOĞRU ÇIKTI

İhbar doğru çıktı

A+A-

Güneyden gönderilen uyuşturucuları kuzeyde pazarladığı iddia edilen Cem Derviş Doğu’nun evine, narkotik tarafından baskın düzenlendi

Melin DOBRAN
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri, yapılan ihbarı dikkate alarak Başkent Lefkoşa’da düzenlediği operasyonda, Cem Derviş Doğu isimli şahsın tasarrufunda uyuşturucu madde ele geçirdi. Zanlının evinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulunduğu belirtilirken, yapılan sorgulamada zanlının Güney Kıbrıs’tan getirilen 240 gram bonzai türü uyuşturucuyu satıp bu işten kar elde ettiği bildirildi.


Polis tarafından gözaltına alınarak hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Cem Derviş Doğu’nun 30 Eylül tarihinde alınan ihbar üzerine evinde yapılan aramada salon bölümünde şeffaf naylon içerisinde 3 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi.


Polis, evin mutfak kısmında yapılan aramada yine şeffaf naylon içerisinde tütünle karışık yaklaşık bir gram ağırlığında sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ile bir adet içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan elle sarılmış sigara bulunduğunu belirtti.

Evin her köşesinden uyuşturucu çıktı…
Polis, ayrıca mutfakta bulunan plastik meyve dolabında ise şeffaf naylon içinde 1 adet extacy türü uyuşturucu olduğu düşünülen hap ile uyuşturucu madde olduğu düşünülen yaklaşık 3 gram toz madde bulunduğunu ifade etti. Polis, dolap içerisinde uyuşturucu madde satışından kazanıldığı düşünülen bin TL nakit paranın da bulunarak emare yapıldığını söyledi. Polis, mesele ile ilgili olarak gönüllü ifade veren zanlının suçunu itiraf ettiğini ve maddeleri Güney Kıbrıs’tan gönderildiğini ve şuan aranan konumunda bulunan şahısın yönlendirmesi ile 24 Eylül tarihinde 9 gram olarak aldığını ve 6 gramını henüz tespit edilemeyen kişilere sattığını itiraf ettiğini açıkladı.

10 bine aldı 12 bine sattı
Polis, ayrıca zanlının Ağustos ayı içerisinde Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a gönderilen 240 gram ağırlığındaki sentetik cannabionid türü uyuşturucu maddeyi aranan şahsın yönlendirmesi ile 10 bin 400 TL karşılığında aldığını ve Ağustos - Eylül 2016 tarihleri arasında 12 bin 800TL karşılığında satarak karşılığında 2 bin 400TL kar sağladığını polis anlattığını söyledi. Polis, mesele ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini, aranan bir şahıs olduğunu belirterek zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.

Diyalog

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.