1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İHBAR ÜZERİNE YAKALANDILAR
İHBAR ÜZERİNE YAKALANDILAR

İHBAR ÜZERİNE YAKALANDILAR

İhbar üzerine yakalandılar

A+A-

Nadire BAHADİ

Ayia Napa’da geçtiğimiz Pazar günü 22 yaşındaki George Law isimli şahsın öldürülmesi ile ilgili şüpheli görülen 24 yaşındaki Mehmet Akpınar ile 43 yaşındaki Sali Musa Ahmed önceki gün polise yapılan bir ihbar üzerine Girne’de yakalandı. 2014- 2016 yılları arasında 1’inci dereceden Askeri Yasak Bölgeyi İhlal suçunu işledikleri gerekçesi ile KKTC’de de aranan zanlılar dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme, polis tarafından haklarında soruşturma başlatılan zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.
İhbar yakalattı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş Muavini Feyyaz İneci mahkemede olay ile ilgili ifade sundu. Zanlı Mehmet Akpınar ile Sali Mousa Ahmed’in 2014-2016 yılları arasında 1’inci Dereceden Askeri Yasak Bölgeyi İhlal ederek Lefkoşa’da Yiğitler Burcu’ndan yetkili makamdan izin almadan gizlice Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne geçtiklerini söyleyen İneci, zanlıların 15-16 Ağustos 2016 tarihinde yine gizlice KKTC’ye giriş yaptıklarını açıkladı. Zanlı Akpınar ile Ahmed’in alınan bir bilgi üzerine 19 Ağustos 2016 tarihinde mahkeme emri ile Girne’de tespit edilerek tutuklandıklarını kaydeden İneci, poliste gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini açıkladı. Zanlılar hakkında benzeri suçlardan 4 dosya bulunduğunu ifade eden İneci, soruşturmanın yeni başladığına işaret ederek Mehmet Akpınar ile Sali Mousa Ahmed’in 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.
Tutuklu bekleyecekler

Askeri Yasak Bölgeyi İhlal suçlaması ile yargıç karşısına çıkarılan zanlılar polisin haklarında talepte bulunduğu 3 günlük tutukluluk süresine itirazda bulunmadı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Murat Soytaç huzurunda aktarılan ifade ve beyanları değerlendirdikten sonra polisin yürüttüğü soruşturmanın salimen yürütülebilmesi amacı ile Mehmet Akpınar ile Sali Mousa Ahmed’in 3 gün tutuklu kalmasına karar verdi.
Sınır dışı ve iade gündemde

1’inci Derece Askeri Bölgeyi İhlal suçunu işleyerek Yiğitler Burcu’ndan yetkili makamdan izin almaksızın Güney’e geçen Alayköy’de ikamet eden Mehmet Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Güney Kıbrıs’ta ikamet eden Sali Musa Ahmed’in ise Bulgaristan uyruklu olduğu öğrenildi. Zanlıların yargılanıp ceza almaları durumunda mahkumiyetlerini tamamlamalarının ardından sınır dışı edilmeleri veya Güney Kıbrıs’ta işlenen cinayette şüpheli durumda olmaları nedeni ile Güney Kıbrıs’a  iade edilebilecekleri edinilen bilgiler arasında.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.