1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İHBAR YAKALATTI
İHBAR YAKALATTI

İHBAR YAKALATTI

İhbar yakalattı

A+A-

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda tasarruflarında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunan İmam Büyükakşeker ve Mehmet Kılıç tutuklandı
 Nadire BAHADİ

Lefkoşa’da Narkotik ekiplerin aldığı bir ihbar üzerine düzenlediği operasyonda tasarrufunda 22 gram Sentetik Kannabinoid türü uyuşturucu madde bulunan İmam Büyükakşeker tutuklandı. Polis yaptığı soruşturmada söz konusu uyuşturucu maddeyi zanlı Büyükakşeker’e veren Mehmet Kılıç’ı da tespit ederken, Kılıç’ın tasarrufunda da yaklaşık 3 gram Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde bulundu. Zanlılar “Kanunsuz uyuşturucu madde alma”, Kanunsuz uyuşturucu madde verme” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlaması ile dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılarak haklarında 3 günlük tutukluk süresi temin edildi.
Masada 22 gram uyuşturucu ve sarma sigara bulundu

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Ahmet Bayram mahkemede verdiği ifadesinde zanlı İmam Büyükakşeker’in kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarruf, zanlı Mehmet Kılıç’ın ise kanunsuz uyuşturucu madde verme ve tasarruf suçlaması ile tutuklu bulunduğunu açıkladı.

7 Ekim 2016 tarihinde zanlı İmam Büyükakşeker’in evinde uyuşturucu madde olduğunu öğrendiklerini ifade eden Ahmet Bayram, aynı gün mahkemeden temin edilen arama emri ile zanlının Lefkoşa’daki ikametgahında arama yapıldığını belirtti. İmam Büyükakşeker’e ait yatak odası içerisinde bulunan masada açık şekilde yaklaşık 2 gram Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde, 1 adet içerisinde uyuşturucu madde olduğu tahmin edilen sigara, ve yine masada naylon içerisinde yaklaşık 20 gram Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığını açıkladı.
Polisi görünce sigarayı rögara attı

Polis memuru Ahmet Bayram, yapılan soruşturmada zanlı Büyükakşeker’in evine Mehmet Kılıç’ın gittiğinin öğrenildiğini söyleyen Bayram, zanlının söz konusu uyuşturucu maddeleri Mehmet Kılıç’tan aldığının öğrenilmesi üzerine zanlının evine gidildiğini kaydetti. Mehmet Kılıç’ın polisi görmesi üzerine elinde tuttuğu sarma sigarayı rögara attığını söyleyen Bayram, evde yapılan aramada avluda bulunan dolap içerisinde 1 gram Sentetic Cannabinoid türü uyuşturucu madde, yine dolap üzerinde bant içerisine gizlenmiş 2 gram Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde ile teras kısmında bulunan şilte altında 1 adet içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigaranın bulunarak emare alındığını açıkladı. Her iki zanlının tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddelerin Devlet Kimya Laboratuarı’na, uyuşturucu maddelerin muhafaza edildiği naylon ve bandın ise Foto Parmak İzi Şubesi’ne gönderileceğini kaydetti. Soruşturmanın yeni başladığını ifade eden Bayram, zanlılar serbest kalması halinde soruşturmaya etki edebileceklerini belirterek Büyükakşeker ve Kılıç’ın ilk nazarda 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Tutuklu bekleyecekler

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Kıdemli Yargıcı Şerife Katip Kır mahkemede aktarılan ifade ve beyanları değerlendirerek polisin yürüttüğü soruşturmanın selameti açısından İmam Büyükakşeker ve Mehmet Kılıç’ın 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.