1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İHRACAT VE DIŞ TİCARET EĞİTİMİ”
“İHRACAT VE DIŞ TİCARET EĞİTİMİ”

“İHRACAT VE DIŞ TİCARET EĞİTİMİ”

“İHRACAT VE DIŞ TİCARET EĞİTİMİ”

A+A-

SANAYİ ODASINDA “İHRACAT VE DIŞ TİCARET EĞİTİMİ” VERİLDİ

 Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO), “A’dan Z’ye Güçlü Sanayiciler” eğitimleri kapsamında “İhracat ve Dış Ticaret Eğitimi” düzenledi.

Odadan verilen bilgiye göre, Türkiye Cumhuriyeti finansmanı, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın teknik desteği ve Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kobi Geliştirme Merkezi (KOBİGEM) katkılarıyla düzenlenen “A’dan Z’ye Güçlü Sanayiciler” eğitimleri; “KKTC sanayi sektöründeki firmaların kurumsal altyapılarını güçlendirmeyi ve yerli ürünlerin kalitesini artırarak rekabet gücünü yükseltmeyi” hedefliyor.

“A’dan Z’ye Güçlü Sanayiciler” kapsamındaki 12 ay ücretsiz eğitimlerin ikincisi olan “İhracat ve Dış Ticaret Eğitimi” ise 8-10 Nisan tarihleri arasında KTSO’da gerçekleştirildi.

Eğitimde katılımcılara, Dış Ticaret Uzmanlık Programı çerçevesinde; “dış ticaret nedir, dış ticarette riskler, dış ticarette sözleşme, dış ticarete veya nakliyede ihtilafların çözümü, dış ticarette kullanılan belgelerin detaylı açıklaması, dış ticarette teslim şekilleri, dış ticarette ödeme şekilleri,taşımacılık türleri ve belgelerin incelenmesi, nakliyat sigortaları ve nakliyede sigorta, ihracat mevzuatı ve operasyonel iş akışı, gümrük mevzuatı ve uygulamaları, dış ticaretten uluslararası ticarete geçişte Pazar bilgilerine ulaşma yolları ve bilgi kaynakları” başlıklarında eğitim verildi.

Eğitmenliğini Angela Teresi’nin yaptığı eğitime, dış ticaret çalışmalarında yer alacaklar ve dış ticaret konusunda uzmanlaşmak isteyenler ilgi gösterdi.

Eğitim sonunda katılımcılara Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı sertifika verildi.

Oda, 12 ay boyunca devam edecek ücretsiz eğitimlere, Kıbrıs Türk Sanayi Odası’na ulaşılarak kayıt yaptırılabileceğini kaydetti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.