1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İHTİYAÇ FAZLASI SÜT DAĞITILMAYA BAŞLANDI
İHTİYAÇ FAZLASI SÜT DAĞITILMAYA BAŞLANDI

İHTİYAÇ FAZLASI SÜT DAĞITILMAYA BAŞLANDI

Hükümet, ihtiyaç fazlası süt ve süt ürünleri nedeniyle üreticilerin yaşadığı sıkıntılara geçici bir çözüm olarak satın aldığı 150 ton süt ile 50 ton hellimi kurum ve kuruluşlara dağıtmaya başladı.

A+A-

ÜRETİCİDEN BİR MİLYON TL’LİK ÜRÜN ALINDI

ÇAVUŞOĞLU: “KKTC’DE BİR ÇOK YARDIM KAMPANYASI YAPILDI AMA DEVLET ELİYLE BU ÖLÇEKTE İLK”

SANER, SOSYAL YARDIM ALAN VE ENGELLİ 9 BİN 44 VATANDAŞA YARDIM YAPILACAĞINI SÖYLEDİ

Lefkoşa, 23 Haziran 16 (T.A.K.): Hükümet, ihtiyaç fazlası süt ve süt ürünleri nedeniyle üreticilerin yaşadığı sıkıntılara geçici bir çözüm olarak satın aldığı 150 ton süt ile 50 ton hellimi kurum ve kuruluşlara dağıtmaya başladı.

Üreticilerden alınan süt ve hellim, SOS Çocuk Köyü,  Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği, Merkezi Cezaevi, yaz kamplarında tüketilmek üzere Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığına bağlı Gençlik Dairesi, gelir düzeyi düşük kişi ve ailelere dağıtılmak üzere Kıbrıs Vakıflar İdaresi ile engelli ve sosyal yardım alan bireylere dağıtılmak üzere Sosyal Hizmetler Dairesi ile Çalışma Dairesi’ne dağıtılmaya başlandı.

Başlatılan çalışmayla ilgili olarak Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, paydaş kuruluşlardan temsilcilerin de  katılımıyla Tarım Bakanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

ÇAVUŞOĞLU

Toplantıda yaptığı konuşmada Çavuşoğlu, sorunlara birlikte çözüm bulma düşüncesiyle bu yola  başvurduklarını, başlatılan çalışmanın hayvancılık sektöründe yaşanan plansız gelişme sonucu elde kalan süt ürünlerinin tüketilmesine geçici bir önlem olduğunu kaydetti.

Çalışmanın büyüklüğüne de değinen Çavuşoğlu, “KKTC’de bir çok yardım kampanyaları yapılmıştır, ama devlet eliyle bu ölçekte ilk kez yapılmaktadır” dedi.

Bu çalışmanın üreticinin sıkıntısını hükümetin üstlenmesi ve topluma hizmet etmesi düşüncesiyle tasarlandığını kaydeden Çavuşoğlu, bu gibi sosyal çalışmaların sosyal devletlerde sürekli olarak yapıldığını vurguladı.

Çavuşoğlu, kampanyanın, yerli ürünleri kullanma konusunda daha titiz davranılmasını teşvik etmesi temennisinde de bulundu.

Dağıtımın ardından elde bir miktar daha ürün kalacağını kaydeden Çavuşoğlu, talep olması durumunda tekrardan kuruluşlara süt ve hellim verilebileceğini söyledi.

İhtiyaçlı kurumlara süt ve hellim dağıtımının kısa süreli bir çözüm olarak düşünüldüğünü kaydeden Çavuşoğlu, bakanlık olarak düşünülen kalıcı çözümlerin Bayram sonrası kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Vakıflar İdaresi’nin organizasyona 50 bin TL’lik katkıda bulunduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a alımların bütçe dışından yapılmasını sağladığını kaydetti.

Çavuşoğlu, alınan süt ve hellimin toplam maliyetinin 1 milyon 50 bin TL olduğunu da açıkladı.

SANER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün görevlendirmesiyle ülkedeki ihtiyaç fazlası süt ürünlerinin tüketilmesi yönünde çok kapsamlı bir organizasyona girdiklerini söyledi.

Saner, 3 bin 767’si sosyal yardım alan, 5 bin 277’si de engelli olmak üzere toplam 9 bin 44 kişiye süt ve hellim dağıtılacağını bildirdi.

ULUBAY

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı Ahmet Ulubay da, hükümetin davranışını takdirle karşıladıklarını, Bayram dolayısıyla yapacakları 1500 koli gıda yardımına süt de dahil edilmesinin memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Ulubay, ülkede güçlü sivil toplum örgütlerine ihtiyacın, bu etkinlikle birlikte ortaya çıktığını da kaydetti.

DAĞITIM

Basın toplantısında verilen bilgiye göre; SOS Çocuk Köyü’ne 1 ton hellim, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’ne 10 ton süt ve 10 ton hellim, Gençlik Dairesi’ne 3 ton süt ve 1 ton hellim, Kıbrıs Vakıflar İdaresi’ne 5 ton süt ve 3 ton hellim verilecek. Sosyal Hizmetler Dairesi ile Çalışma Dairesi aracılığıyla da 110 ton süt ile 20 ton hellim dağıtılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.