1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. İHTİYACINIZ SADECE BİR AVOKADO BİRAZ DA BAL
İHTİYACINIZ SADECE BİR AVOKADO BİRAZ DA BAL

İHTİYACINIZ SADECE BİR AVOKADO BİRAZ DA BAL

İhtiyacınız Sadece Bir Avokado Biraz Da Bal

A+A-

Cildiniz doğal nemlensin!Sağlıklı bir cildin sırrı doğru nemlendirmekten geçiyor. İşte cildinizi doğal yollarla nemlendirebileceğiniz öneriler...

Cildinizi nemlendirmek için pahalı kremlere ya da tedavilere ihtiyacınız yok. Doğal ürünlerle hem daha sağlıklı, hem de daha ekonomik çözümler yaratabilirsiniz. İşte cildinizi nemlendirmek için doğal yöntemler:

Zeytinyağı: Doğal ürünler arasında cildi nemlendirmek için en sık kullanılan üründür. İçeriğinde barındırdığı antioksidanlar ve yağ asitleri ile ciltteki kuruluğu alan bu yağı uygulamak ise çok kolay. Bir parça pamuğu zeytinyağına batırıp cildinize masaj yapar gibi uygulayın. Yarım saat kadar bekledikten sonra yıkayıp, ılık su ile durulayın. Cildinizi kurulamak için yumuşak bir havlu kullanın ve fazla sert hareketlerden kaçının.

1-20170504125011.jpg

Yoğurt: Hem kendi başına hem de başka ürünlerle karıştırılarak cilde uygulanabilen yoğurt da cildi nemlendirmede önemli rol oynar. İçeriğindeki laktik asit ile ciltteki kuruluğu azaltan ve kaşıntıyı engelleyen yoğurdu, taze ve doğal olması şartıyla günde bir kez istediğiniz bölgeye uygulayabilirsiniz. Uygulamadan sonra 15 dakika kadar bekletip ılık bir duş alın.

Avokado: Avokado, antioksidan bakımından çok zengin bir besindir ve cildi sıkılaştırıp nemlendirir. Bir avokadoyu ezerek püre haline getirin ve içerisine 1 çay kaşığı bal ekleyin. Yüzünüze sürdükten sonra yarım saat kadar bekletip yıkayın.

2-736.jpg

Bal: Balı geceleri yatmadan önce cildinize uygulayın ve yarım saat kadar bekletip ılık suyla durulayın. Bu işlemi birkaç kez tekrarladıktan sonra daha yumuşak bir cilde sahip olduğunuzu fark edeceksiniz.

Çay Ağacı Yağı: Birçok organik cilt bakım ürününün ham maddesi olan bu yağ, cilde direkt olarak uygulanmamalıdır. Çay ağacı yağını cildinize uygulamadan önce, badem yağıyla seyreltip bu şekilde uygulayın. Aksi halde, cildinizde tahriş problemiyle karşılaşabilirsiniz.

3-382.jpg

Çilek: 1 avuç çileği ezip içine 1 yemek kaşığı yoğurt ile 1 yumurtanın sarısını karıştırın. Elde ettiğiniz maskeyi cildinize masaj yaparak yayın. Kuruduktan sonra yarım saat kadar bekletin. Bu maskeyi haftada en az 1-2 kez uygulayın.

Badem Yağı: Badem yağı içeriğinde bolca E vitamini barındırır. Bu da cildi nemlendirici etkiye sahiptir. Badem yağını da zeytinyağı gibi, bir pamuk yardımıyla cildinize uygulayıp ılık su ile durulayın.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.