1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. II. HRISOSTOMOS: "İNTIHAR ETMEYECEĞIZ"
II. HRISOSTOMOS: "İNTIHAR ETMEYECEĞIZ"

II. HRISOSTOMOS: "İNTIHAR ETMEYECEĞIZ"

II. Hrisostomos: "İntihar etmeyeceğiz"

A+A-

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, "Türkiye kökenli vatandaşlar ile onların burada doğan çocuklarının adayı terk etmediği bir çözüme onay vermeyeceğini" açıkladı.Fileleftheros gazetesi, "İntihar Etmeyeceğiz" başlığı altında verdiği haberinde, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos'un Avusturya'da yayın yapan "Wiener Zeitung" isimli gazeteye Kıbrıs sorununa ilişkin açıklamalarda bulunduğunu yazdı.

Habere göre Hrisostomos açıklamasında, "Kıbrıs sorununun çözümüne onayını ancak, çözüm Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumlar arasındaki ilk oranı sağlarsa vereceğini, bunun da Türkiye'den gelen yerleşiklerin ve onların burada doğan çocuklarının gitmesi anlamı taşıdığını" söyledi.

"Türkiye kökenlilerin çözümün temeli olarak alınması durumunda, bunun şu an için belli olmayan bir zaman diliminde adanın Türkleşmesi anlamına geleceğini" iddia eden Hrisostomos, çözüm sonrasında gündemde olan dönüşümlü başkanlık konusuna da değindi.

Hrisostomos, "başkanın yetkilerinin ne olacağının önemli olduğunu ve yetkisi olmayan, sadece temsiliyet yetkisi olacaksa Türk olmasında bir sakınca görmediğini" belirtirken "bunun aksi durumunda ise başkanın Rum, başkan yardımcısının ise Türk olması gerektiğini" savundu.

Hrisostomos ayrıca, "mülteci kriziyle Kıbrıs sorununun ilişkilendirilmesine izin vermeyeceklerini, Kıbrıs sorununu, mülteci krizine bulunacak bir çözüm için feda etmelerinin söz konusu olmadığını" sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.