1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. I’İNCİ ULUSLARARASI KADIN SANATÇILAR SANAT BULUŞMASI BAŞLADI
I’İNCİ ULUSLARARASI KADIN SANATÇILAR SANAT BULUŞMASI BAŞLADI

I’İNCİ ULUSLARARASI KADIN SANATÇILAR SANAT BULUŞMASI BAŞLADI

1’inci Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması, “Kadın ve Sanat” konusunda yapılan söyleşiyle başladı.

A+A-

1’inci Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması, “Kadın ve Sanat” konusunda yapılan söyleşiyle başladı.

Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin himaye ve desteğinde, Trabzon Feminart Derneği, Girne Belediyesi ve birçok sivil toplum örgütünün katkılarıyla gerçekleşen etkinlik, saat 16:30’da Grand Pahsa Otel’de yer aldı.

Etkinliğe, 5’i Kıbrıslı Türk olmak üzere, Türkiye, Gürcistan, Lübnan, Çin, Slovakya, Irak ve Mısır’dan yaklaşık 30 kadın sanatçı katıldı.

Etkinlikte bir araya gelen kadın sanatçılar birbirleriyle tanışarak sanatlarını tanıttı.

Etkinlikte ayrıca Türkiye’den gelen Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gonca Yayan;  “Kadın Sanat ve Mitler”, Atılım Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emel Ertürk ise “Kadın-Sanat-Batılılaşma Sürecinde Türk Kadını ve Resim Sanatı” konularında sunum yaptı.

Çeşitli etkinliklerle 12 Mart’a kadar sürecek etkinlikte kadın sanatçılar, Girne Halk Kütüphanesi’nde “Kuzey Kıbrıs ve Kadın” temasını kendi sanat anlayışları ile birleştirerek resimleyecekler.
Halka açık olarak gerçekleştirilecek ve arzu edenlerin gözlemleyebileceği etkinlik sonunda ortaya çıkacak eserler Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

Serginin açılışını ise 11 Mart  saat 18.30’da Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş yapacak.

Sergi, 14 Mart’a kadar açık kalacak.

1’inci Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması; sanat ve kültürün uluslararası boyutlara taşınması, kadının ve sanatın toplumdaki yerinin bir kez daha görülmesi ve dünya emekçi kadınlar günü kapsamında düzenleniyor.

TAK

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.