1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ AİLE KAVGAYA TUTUŞTU
İKİ AİLE KAVGAYA TUTUŞTU

İKİ AİLE KAVGAYA TUTUŞTU

Ağır ceza mahkemesi önünde bekleyen sanığın ailesi ile ölen üç gencin ailesi arasında arbede yaşandı;

A+A-

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda 28 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen kazada Nejdet Işıkgün (20) , Ferhan Bozkurt (20) olay yerinde,19 yaşındaki Müslüm Gerçek ise tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Aynı kazada iki kişi ise ağır yaralanmıştı. Üç gencin ölümüyle sonuçlanan kazanın sanığı Cemil Kızılbora hakkındaki davanın 10 Nisan tarihinde başlamasına karar verildi.

Bir önceki duruşmada uzayan yargı sürecinden dolayı ölen gençlerin yakınları isyan etmiş, mahkemede olay çıkmıştı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne dün gelen aileler arasında yine arbede çıktı. Çıkan arbedede muhabir Didem Menteş darp edildi. Polis, Menteş’e saldıran kadın zanlı ile mahkemede olay çıkaran 8 kişiyi tutukladı.

 

Üç yıl sonra itham edildi

Üç gencin ölümüyle sonuçlanan kazaya Cemil Kızılbora'nın kullandığı HS 734 plakalı aracın yol kenarında park halindeki ET 048 plakalı araç ve arıcın yanındaki yayalara çarpması neden olmuştu.     Kazanın ardından soruşturma amaçlı tutuklanan sürücü Cemil Kızılbora ileride yargılanmak üzere teminatla serbest bırakılmıştı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Cemil Kızılbora'nın davası kazanın üzerinden üç yıl geçmesine rağmen daha dün itham edildi.

Ağır ceza mahkemesinde itham edilen sanık Kızılbora aleyhine getirilen tüm davaları reddeetti. Bunun üzerine mahkeme, duruşma yapılmasına karar verdi. Mahkeme, duruşma tarihini 10 Nisan 2014 tarihi olarak belirledi. Ayrıca mahkeme tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan sanık Cemil Kızılbora’nın itham edildikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

İki aile kavgaya tutuştu

Kararın ardından sanık cezaevine gönderilirken ağır ceza mahkemesi önünde bekleyen sanığın ailesi ile ölen üç gencin ailesi arasında arbede yaşandı. Kalabalık olan iki aile mahkeme önünde birbirine girdi. Çıkan arbedeyi çekmeye çalışan muhabir Didem Menteş sanığın yakınlarından biri olan bir kadının saldırısına uğradı. Sanık yakını, Menteş’in yüzüne vurduktan sonra, güneş gözlüğünü kırdı, ardından elini tırmıklayarak kanamasına neden oldu.

Öfkeli kalabalık, mahkemenin tahta panjurunu ve çöp tenekesini de kırdı. Mahkemenin verdiği tutuklu yargı kararına tepki gösteren birkaç kişi ise mahkeme salonuna girmeye çalıştı. Saldırının ardından polis, Menteş’e saldıran sanık yakını ile mahkemenin tahta panjurunu kıran ve çöp tenekesine hasar veren sanık yakınlarından 8 kişiyi tutukladı.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.