1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ AYDA 24 DENETLEME!
İKİ AYDA 24 DENETLEME!

İKİ AYDA 24 DENETLEME!

Denetimlerini sürdürdüğü ve iki ayda

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB), başkent genelindeki yapı denetimlerini sürdürdüğü ve iki ayda 24 inşaatın denetlendiği açıklandı.

LTB’den yapılan yazılı açıklamada, LTB’nin geçen ay inşaatlarla etkin yapı denetimlerini hayata geçirdiği ve 2 aylık süre zarfında 24 inşaatın, etkin yapı denetimine tabi tutulduğu kaydedildi.

FELLAHOĞLU: “İNŞAATLARDA ETKİN KONTROL VE DENETİM SAĞLANACAK”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, LTB’nin yıllardır adım atılmayan ve sektörde birçok soruna neden olan inşaatlara el atmasının önemine değinerek, etkin yapı denetimi ile her aşamasında kontrol edilen kaliteli ve güvenli yapıların ortaya çıkmasını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

1 Ocak 2014 tarihinde başlatılan uygulama ile belediye hudutları içerisindeki izinsiz ve kontrolsüz inşaatların önüne geçmeyi amaçladıklarını belirten Fellahoğlu, “Amacımız inşaat sektörüne kaliteli, güvenli, depreme dayanıklı ve uzun ömürlü yapılar kazandırmaktır. LTB olarak, birçok yapısal sorunlara rağmen KKTC’de yapı denetimlerini etkin bir şekilde uygulamaya başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Fellahoğlu ayrıca, yapı denetimlerinin gerçekleşmesine katkı sağlayan Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, İnşaat Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Makina Mühendisleri Odası ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği yetkililerine de teşekkür etti.

 

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.