1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ BAKANA HACİZ ŞOKU!
İKİ BAKANA HACİZ ŞOKU!

İKİ BAKANA HACİZ ŞOKU!

İKİ BAKANA HACİZ ŞOKU!

A+A-

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “BİZİM HERHANGİ BİRİSİNİN KARARINI REDDETMEK VEYA PARASINI ÖDEMEMEK GİBİ BİR NİYETİMİZ VE DÜŞÜNCEMİZ YOKTUR”

 Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Mal Tazmin Komisyonu bütçesinde problem yaşandığının doğru olduğunu ancak hükümetin; “Herhangi birisinin kararını reddetmek veya parasını ödememek gibi bir niyeti ve düşüncesi olmadığını” vurguladı.

Yorgancıoğlu, ödeme sırası gelmeyen bir karar sonrası iki bakan aracına el konulmasına itiraz etmediklerini ifade ederek, “Karar mahkemenin kararıdır, bunu inkar etmek doğru değildir. Ancak sırada henüz 12 kişi vardır, bu sırayı bozmamak niyetindeyiz, çünkü sıra bozulursa düzen bozulur” dedi.

Başbakan Yorgancıoğlu, bu konuyu hükümet olarak değerlendirdiklerini de ifade ederek, ileriki günlerde bütçeye ek kaynak koymayı planladıklarını ve bu bütçeye daha fazla kaynak aktarılması için gerekli mercilerle gerekli görüşmeleri yaptıklarını kaydetti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu çıkışında basın mensuplarından gelen bir soru üzerine Mal Tazmin Komisyonu ile ilgili gelişmeler ve iki bakan aracına el konulması olayını değerlendirdi. 

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Mal Tazmin Komisyonu’nun uluslararası alanda kabul gördüğünü ifade ederek, daha önce bu komisyona başvuran Rumların sayısı 700 civarı iken Rum tarafındaki ekonomik kriz nedeniyle bu sayının 7 binlere yükseldiğini kaydetti.

Yorgancıoğlu, dolayısıyla bütçede öngörülen rakamların bu talepleri karşılamaktan uzak kaldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Bizim izlediğimiz bir metot vardır; hangi mahkeme hangi tarihte bitti bunu bir sıraya koyduk ve biz bu sırayı takiben alınan her kararı ödüyoruz. Bunun takibi korumak ve mali imkanlarımızı gözetmek kaydıyla.

Henüz sırası gelmiş olmamasına rağmen, bu karara bağlanan kararlardan bir tanesinin avukatı bu kararı sivil mahkemelerde onaylatarak öyle bir talep ortaya koymuştur. Karar mahkemenin kararıdır. Bunu inkar etmek doğru değildir. Ancak sırada henüz 12 kişi vardır. Biz herhangi birisinin kararını reddetmek veya parasını ödememek gibi bir niyetimiz ve düşüncemiz yoktur.

Ancak biz bu sırayı bozmamak niyetindeyiz, çünkü sıra bozulursa düzen bozulur.”

“BU DAVADA HENÜZ FERAGATNAME YOK”

Yorgancıoğlu, “Eğer bir mahkeme sonuçlanır ve sivil mahkemede de kayda geçirilirse ilgili Rum vatandaş gelip malından feragat ettiğini ispatlamak veya imzalamak zorundadır, ancak bu davada henüz feragatname imzalanmamıştır” diyerek, bu konunun uluslararası önemini bildiklerinden bu araçların el konulmasına itiraz etmediklerini kaydetti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KKTC hükümeti olarak herhangi bir yükümlülüklerini yerine getirmeme gibi bir durumlarının söz konusu olmadığına vurgu yaparak, daha önce başvuranların sayısına göre kaynak konduğu için bu konuda bir problem olduğunu söyledi.

Bu konuyu hükümet olarak değerlendirdiklerini ifade eden Yorgancıoğlu, ileriki günlerde bütçeye ek kaynak koymayı planladıklarını ve bunun sorumluluğu ile bu bütçeye daha fazla kaynak aktarılması için gerekli mercilerle gerekli görüşmeleri yaptıklarını kaydetti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.