1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ BİN TL’LİK RÜŞVET İDDİASI
İKİ BİN TL’LİK RÜŞVET İDDİASI

İKİ BİN TL’LİK RÜŞVET İDDİASI

İki bin TL’lik rüşvet iddiası

A+A-

Girne Belediyesi’nin iki kadın çalışanı, mevzuata aykırı bir işlem için rüşvet istedikleri iddiasıyla tutuklandı
 
Elmas TOKAY

Girne Belediyesi’nde çalışan iki kadın personel, mevzuata aykırı bir işlem için rüşvet istedikleri iddiasıyla tutuklandı.

Girne’de geçtiğimiz günlerde inşaat ruhsatı çıkarmak için belediyeye giden Avukat U.İ., belediye çalışanları olan Nurtaç Ayet ve Sıtkiye Piro’nun mevzuata aykırı olarak belediye inşaat ruhsatı çıkarmak için kendisinden iki bin TL rüşvet istediklerini öne sürerek polise başvurdu. Bu şikayet üzerine harekete geçen polis, belediyenin iki kadın çalışanını soruşturma için gözaltına aldı ve dün tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkardı.

Nurtaç Ayet ve Sıtkiye Piro dün “Rüşvet istedikleri” iddiasıyla Girne Kaza Mahkemesi Nöbetçi Yargıcı Hazan Aksun’un huzuruna çıkarıldı.

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan Savcı Mustafa Atakara, meselenin tahkikatını üstlenen Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Müfettiş Muavini Hüseyin Zaifer’i tanık olarak dinletti.

Zaifer, meseleyle ilgili soruşturmanın yeni başladığını, zanlı Nurtaç Ayet’in bir gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirtti. Bu ifadenin teyit ve tekzibi yanında, Girne Belediyesi’ndeki 8 dosyanın daha inceleneceğini, 20 kişiden soruşturma yapılacağını, yaklaşık 10 kişiden de ifade alınacağını kaydeden Zaifer, soruşturmanın selameti açısından, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Sunulan şahadetin ardından zanlı Sıtkiye Piro’nun Avukatı Özgü Özyiğit talep edilen 3 günlük tutukluluk süresine itiraz etmediklerini belirtti, ancak müvekkilinin sinir hastası olduğunu, bu nedenle doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Zanlı Nurtaç Ayet ise kendisini direkt olarak suçlu görmediğini, bir yanlış anlaşılmadan dolayı bunların yaşandığını iddia etti ve yanlış bir şey yaptıysa mahkemeden özür dilediğini açıkladı.

Sunulan şahadeti ve beyanları dikkate alan Yargıç Hazan Aksun, meselenin ciddiyetine dikkat çekerek soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi. Yargıç Aksun ayrıca zanlı 2 Sıtkiye Piro’nun doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.