1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ ÇALIŞANIN ARACINA EL KONULDU
İKİ ÇALIŞANIN ARACINA EL KONULDU

İKİ ÇALIŞANIN ARACINA EL KONULDU

Polis, Mehmetçik Belediye Başkanı’nın evinin önüne çöp dökülmesi olayında kullanıldığından şüpheleniyor

A+A-

Mehmetçik Belediyesi’nde yaklaşık iki aydır devam eden grevde sinirler iyice gerilirken, bölge polisi Belediye Başkanı Ahmet Beyazit Adalıer’in evinin önüne çöp dökülmesi olayında kullanıldığından şüphelendiği iki araca el koydu. Ziyamet Karakolu’na çekilen araçların grevdeki belediye işçilerinden ikisine ait olduğu bildirildi.

Bir süre önce belediye başkanının evinin önüne dökülen çöpler nedeniyle soruşturma başlatan polisin, söz konusu iki aracı okul yolundaki kamera görüntülerinden tespit ettiği savunuldu.
Soruşturmanın geldiği aşamayı protesto eden belediye çalışanları ise dün belediye başkanının evinin giriş kapılarına yeniden çöp döktü.

Grevdeki çalışanları temsil eden Büro-İş Başkanı Hüseyin Akyön, belediye başkanını bir kez daha istifaya davet etti.

Hüseyin Akyön, iki çalışanının aracına el konulmasını eleştirirerek şunları söyledi:
“Çöp dökme olayıyla ilgili inceleme yapan polis memurları okul yolundaki kameradan görüntülere dayanarak iki çalışanın araçlarını zapt etmiştir. Bu bize göre kasıtlı bir olaydır. Çünkü bu çalışanların ikisi de van tipi araçlara sahip. Bu arkadaşlarımız hafta sonları ve mesai sonrasında bu araçlarıyla çalışma yapmaktadır. Biz belediye çalışanlarıyla yaşanan bu olaya tepki koymak için belediye başkanının evinin önüne aleni bir şekilde çöp döktük.

Bu arkadaşların araçları serbest kalıncaya kadar bu eylemimizi sürdüreceğiz. Aynı zamanda bu araçların alınma saatleri gece geç saatlerde olduğundan dolayı bu aileleri ve yakınları gece geç saatlere kadar huzursuzluk yaşamışlardır. Bundan dolayı emniyet mensuplarının bu ailelerden özür dilemesi gerekmektedir. Bu andan itibaren muhatabımız tektir, bütün yapacağımız eylemler belediye başkanının şahsına olacaktır.

Çünkü belediye başkanı her gün bu çalışanla alay edercesine zevk ve sefa sürdürmektedir. Belediye başkanı ya istifa edecek ya istifa edecek.”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.