1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ ÇOCUK DÜŞTÜ!
İKİ ÇOCUK DÜŞTÜ!

İKİ ÇOCUK DÜŞTÜ!

Girne Çarşamba Pazarı yukarısında Site içerisinde bulunan, yıllardır boş ve atıl duran beton havuza düşen iki çocuk

A+A-

Site içerisinde bulunan, yıllardır boş ve atıl duran beton havuz küçük çocukların oyun alanı oldu.

Havuzun etrafında adeta ölümle dans eden çocuklardan ikisi bu havuza daha önce düşerek yaralandı. Buna rağmen havuzun sorumluluğunu kimse almak istemiyor.

Girne Çarşamba Pazarı yukarısında bulunan Değirmentaşı apartmanı sakinleri her gün diken üstünde bekliyorlar sanki. Nedeni ise site girişinde yıllardır boş ve atıl duran havuzun yarattığı tehlike.

Her gün onlarca çocuğun oyun alanı haline dönüşen havuzun bir gün bir çocuğun ciddi bir şekilde yaralanmasına yol açacağından korkuluyor. Girne Belediyesi’ne defalarca başvurulmasına rağmen belediye görevlileri havuzla ilgilenmedi.

Okul sonrası sokağa çıkan çocukların oyun alanı haline gelen havuz, tehlike yaratmaya devam ediyor. Aileler çocukları için endişe duyuyor, ama ilgilenen yok. Site sakinlerinde Bayram Acar, Rukiye Ergin ve Mithat Akyüz havuzdan duyulan rahatsızlığı dile getirdiler.

“Çok tehlikeli”

Rukiye ERGİN:
“Sitemizin tam ortasında yer alan bu havuz yıllardır boş ve atıl vaziyette duruyor. Ancak oldukça tehlikeli olmasına rağmen ilgilenen yok. Her akşamüstü okullardan çıkan çocuklar bizim sitenin içinde toplanıp oyun oynuyorlar. Fakat bu havuzun boş olması tehlike riskini daha da artırıyor. Havuza geçmişte iki çocuk düştü, çok şükür fazla bir yara almadan kurtuldu. Ancak her gün korkuyoruz, ya bir çocuk düşer de hayatını kaybederse diye.”

Bayram ACAR:

“Burası çocuklar için son derece tehlikeli bir yer. Bizim bölgede çocuklar için oyun alanı yok. Çocuklarımız burada adeta ölümle dans edercesine oyun oynuyorlar. Burada bir site yönetimi olmadığı için hiç kimse bu havuzla ilgilenmiyor. Burası doldurulup güzel bir oturma yerine dönüştürülebilir. Hem site sakinleri için de bir oturma mekânı olmuş olur. Yine yeşillendirilebilir, çocuk alanı olarak değerlendirilebilir,  ama bu durumda kalması kabul edilemez.”

Mithat AKYÜZ:

“Yıllardır bu havuzun bu halinden kurtulabilmek için çok mücadele etmemize rağmen başarılı olamadık. Eğer bir çocuk düşüp de ciddi bir şekilde yaralanmıyorsa inanın şans eseridir bu.  Girne Belediyesi’ne onlarca imzadan oluşan havuzun ortadan kaldırılması için verilen dilekçemize henüz cevap alamadık. Biz yetkililerden bu havuzun doldurularak vatandaşların hizmetine uygun bir yer olmasını istiyoruz.”

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.