1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ KADINA SALDIRDI!
İKİ KADINA SALDIRDI!

İKİ KADINA SALDIRDI!

Kalacak yeri yok!

A+A-

Polis, KKTC’ye geldiği günün ertesinde, iki kadına saldıran Soner Çimen ile ilgili önemli bir detayı mahkemeye iletti ve cezaevine gönderilmesini istedi:

Elmas TOKAY

Girne’de geçtiğimiz Cuma akşamı, yaklaşık bir saat arayla bir kadının arabasından çantasını çalan, hemen ardından da başka bir kadına saldırıp, cep telefonunu ve çantasını çaldıktan sonra Girne Adli Şube ekipleri tarafından yakalanan Soner Çimen’le ilgili soruşturma tamamlandı.

KKTC’ye ilk kez 30 Mart 2017 tarihinde giren ve 31 Mart 2017 tarihinde de bu suçları işleyen Soner Çimen’in turist vizesiyle ülkede bulunduğunu ve kalacak yeri olmadığını da göz önünde bulunduran, mahkeme, Çimen’i davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderdi.

Hakkında yürütülen polis soruşturması tamamlanan Soner Çimen dün teminata bağlanılmak üzere mahkemeye çıkarıldı.

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada, polis memuru Mustafa Özmüezzin yeminli şahadet verdi.

Girne Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Özmüezzin, Çimen’in “Sirkat” ve “Soygun” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti. Meseleyle ilgili soruşturmanın tamamlandığını belirten Özmüezzin, zanlının ülkede turist statüsünde olduğunu ve kalacak yeri olmadığına dikkat çekti. Özmüezzin, bu aşamada zanlının davaları görüşüleceği zamanda mahkemede hazır olabileceği uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, sunulan şahadeti ve meselenin ciddiyetine dikkat çekerek zanlının davaları görüşülünceye kadar, 3 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Arka arkaya suç işledi

Soner Çimen, 31 Mart 2017 akşamı saat 19.30 sıralarında önce Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerindeki Ermataş LTD., isimli işyerinin önüne park edilmiş aracı izlemeye aldı. Aracın sahibi olan kadın, tam araca bindiği sırada, yolcu kapısını açan Çimen, koltuk üzerinde duran kadına ait çantayı ve içerisindeki para cüzdanını alıp, koşarak oradan uzaklaşmaya çalıştı. Çevre sakinlerinin olayı fark etmesi üzerine, Çimen elindeki çantayı ve paraları atıp kaçmaya çalışırken, kendisine ait cep telefonunu ve güneş gözlüğünü düşürdü.

Bu olaydan kısa bir süre sonra Çimen, başka bir kadına saldırıda bulundu. Apartmanın giriş kapısı önünde kadının, ağzını kapatarak, fiziksel şiddet uygulayıp yere düşüren, daha sonra da kadının elinde tuttuğu cep telefonunu ve çantasını çalarak soygun suçunu işleyen Soner Çimen, olay yerinden uzaklaştı.

Peş peşe gelen ihbarların ardından Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği ekipleri harekete geçti. Bir ekip ilk yaşanan olay yerine giderken, ikinci ekip de ikinci kadına saldırı yapılan yere giderek inceleme yaptı. İkinci saldırı olayının güvenlik kamera görüntülerini bulan polis, Çimen’i çok kısa bir sürede yakaladı. Çimen’in çaldığı eşyalar da olay yerinin 200 metre uzaklığındaki otluk alanda bulundu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.