1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ KADININ ZORLA IRZINA GEÇMİŞTİ!
İKİ KADININ ZORLA IRZINA GEÇMİŞTİ!

İKİ KADININ ZORLA IRZINA GEÇMİŞTİ!

Haspolat’ta geçtiğimiz yıl iki Vietnamlı kadının zorla ırzına geçmekten yargılanan Oktay Bucaklar ve Vepakuly Azimov’la ilgili dava tamamlandı.

A+A-

Haspolat’ta faaliyet gösteren bir işletmede çalışan 35 ve 26 yaşlarındaki, Vietnam uyruklu iki kadının, kaldıkları lojmanda, 26 Haziran 2012 tarihinde Oktay Bucaklar ve Vepakuly Azimov tarafından tecavüze uğramasıyla ilgili dava tamamlandı. Dava karar için 4 Haziran 2013 tarihine ertelendi.

Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davada İddia Makamı Başsavcılılığı Savcı Aliye Özçınar, sanık 1 Oktay Bucaklar’ı Avukat Hasan Nidai Mesutoğlu ve sanık 1 Vepakuly Azimov’u Avukat Erkan Enginsoy temsil ediyor.

Oktay Bucaklar ve Vepakuly Azimov isimli iki sanık, geçtiğimiz yıl olayın hemen ardından, Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmeden önce kendilerine okunan yazılı dava tebliğini kabul etmemiş ve ırza geçme suçu başta olmak üzere haklarına getirilen tüm suçlamaları reddetmişlerdi. Ancak iki sanık davaları Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edildikten sonra, itham edildikleri ve aleyhlerine getirilen tüm davaları kabul etmişlerdi.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin dünkü gündemine aldığı davada, Savcı Aliye Özçınar meselenin olgularını aktardı ve 39 emare sundu.

Sonrasında ise, Avukat Hasan Nidai Mesutoğlu Oktay Bucaklar ile ilgili, Avukat Erkan Enginsoy ise Vepakuly Azimov ile ilgili, cezalarını hafifletebilecek nedenleri anlattılar ve müvekkillerine mülayim davranılmasını talep ettiler.

İddia makamının olgularını ve savunmanın hitaplarını dinleyen mahkeme, davayı karara bağlamak için 4 Haziran 2013 tarihine tehir etti.

 

Kaynak: Kıbrıs

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.