1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ KAFADAR SUÇ ÜSTÜ YAKALANINCA MAHKEMELİK OLDU
İKİ KAFADAR SUÇ ÜSTÜ YAKALANINCA MAHKEMELİK OLDU

İKİ KAFADAR SUÇ ÜSTÜ YAKALANINCA MAHKEMELİK OLDU

Biri 62 yaşında diğeri 48 yaşında iki kafadar

A+A-

Kaçak ava çıkan bir 62 yaşında diğeri 48 yaşında iki kafadar avlanması yasak olan kuşları avlayınca tutuklandı

Balıkesir’in güney kısmında önceki gün kaçak avlandıkları tespit edilen 2 kişi tutuklandı. Avlanması yasak olan 5 tane fassa cinsi kuşu vuran 62 yaşındaki Mehmet Salih Hürelli ile 48 yaşındaki Mustafa Karamanoğulları dün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

YASAĞI DELDİLER
Duruşmada zanlıların önceki gün saat 15.30 sıralarında zanlı adına kayıtlı çifte kırma av tüfeği ile avlanması yasak olan 5 tane fassa cinsi kuşu vurup kanunsuz olarak avlandıkları belirtildi.Tutuklanan zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını, zanlı Hürelli’nin KKTC, zanlı Karamanoğulları’nın ise KKTC vatandaşı olduğunu ancak İngiltere’de yaşadığını belirten polis, davalarında hazır olmaları için teminata bağlanmalarını talep etti.

BEŞ KUŞ İÇİN BEŞ BİN TL
Mahkeme “kanunsuz avlanma, ava kapalı mevsimde avlanma, kanunsuz patlayıcı madde taşıma, kullanma” suçlarından yargılanmak üzere zanlıları teminata bağladı.Mahkeme, zanlı Hürelli’ye yurt dışına çıkış yasağı şartı getirirken, İngiltere’de yaşayan KKTC’ye tatile gelen zanlı Karamanoğlulları’nın ise 5 bin TL nakit teminat yatırması ve bir kefilin 30 bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmalarına karar verdi.

Star Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.