1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ KİŞİ ARANIYOR!
İKİ KİŞİ ARANIYOR!

İKİ KİŞİ ARANIYOR!

Gazimağusa'da yapılan operasyonda...

A+A-

Polis, Gazimağusa’da binlerce paket gümrüksüz sigara ele geçirdi, 3 kişi tutuklandı.

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ekipleri, seyir halindeki bir araca yaptıkları operasyonda, binlerce paket gümrüğü ödenmemiş kaçak sigara ele geçirdi.

İlk etapta araç sürücüsü Serdar Kurnaz ile araçta yolcu olarak bulunan İlker Çiğdem’i tutuklayan polis daha sonra elde ettiği soruşturma neticesinde, zanlıalrın konu sigara ve tütünleri götüreceği diğer zanlı Özdemir Girici’yi  de Gazimağusa’da tespit ederek tutukladı. Zanlılar dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetci Yargıç huzuruna çıkarıldı.

Aranan iki kişi var…

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Karagil,  Gazimağusa Limanı’nda bulunan bir gemide kaptan olan zanlı 1 Serdar Kurnaz ile aynı gemide çalışan zanlı 2 İlker Çiğdem’in Gazimağusa Limanında bulunan gümrüksüz satış dükkanlarından aranmakta olan 2 şahıs tarafından satın alınan bin 390 paket sigara ile 950 paket tütünü  “Bozcaada” isimli bir geminin odasında muhafaza ettiklerini söyledi. Zanlı 1 Serdar Kurnaz ile zanlı 2 İlker Çiğdem’in konu sigara ve tütünleri A.Ü.Ö’ye ait araç içerisine koyarak ithal ettikten sonra zanlı 3 Özdemir Girici’nin ikametgahına götürdükleri sırada tespit edildiklerini anlatan Karagil, yapılan aramada bin 390 paket gümrüksüz sigara ile 950 paket tütünün bulunarak emare olarak alındığını söyledi.

Araç sahibinin olayla ilgisi bulunmadı

Operasyon esnasında aracı kullanan zanlı1 Serdar Kurnaz ile zanlı 2 İlker Çiğdem’in tutuklandıklarını belirten Karagil, sigaraları ikametgahına götürecekleri zanlı 3 Özdemir Girici’nin de tespit edilerek tutuklandığını ifade etti. Araç sahibinin ilk etapta gözaltına alındığını ancak konu sigaralar ve işlenen suç ile ilgili bir bağlantısının bulunmaması nedeni ile serbest bırakıldığını söyleyen Karagil, mesele ile ilgili aranmakta olan 2 şahsın daha bulunduğunu aktardı. Soruşturmanın henüz yeni başladığına vurgu yapan Karagil, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

3 gün tutuklu kalacaklar

Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlıların soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile 3’er gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.