1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İKİ KİŞİ ÖLDÜ 500 KİŞİ MAHSUR KALDI
İKİ KİŞİ ÖLDÜ 500 KİŞİ MAHSUR KALDI

İKİ KİŞİ ÖLDÜ 500 KİŞİ MAHSUR KALDI

Trabzon'un Yomra ilçesi Taşdelen köyünde etkili olan sağnak yağışın ardından kaybolan 70 yaşındaki Şakire Ateş' in cesedi bulundu. 50 yaşındaki gelini Neriman Ateş' i arama çalışmaları sürüyor

A+A-

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Trabzon’daki sağanak yağış sonrası meydana gelen sel felaketinde AKUT dahil bölgesel kurtarma teşkilatlarıyla işbirliği yaptı, mahsur kalan 500 vatandaş kurtarıldı.

Başbakanlık AFAD, Trabzon’da yaşanan sağanak yağışlar ile ilgili bir Basın Duyurusu yaptı. AFAD, 19 Ağustos 2013 Pazartesi akşamı Trabzon'da yaşanan ve özellikle Yomra, Arsin, Araklı, Of ilçelerinde etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle, Başbakanlık AFAD koordinasyonunda bölgeye Trabzon İl AFAD'dan 17 personelin ve AKUT, UMKE, İl Özel İdaresi ve Belediyece ait araçlar sevk edildiğini bildirdi.

Yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 500 vatandaşın kurtarıldığı, Yomra İlçesi Taşdelen köyünde kaybolan iki vatandaştan birinin cansız bedenine arama kurtarma ekiplerince ulaşıldığı açıklandı. Kayıp olan diğer vatandaşı arama çalışmaları devam ediyor.

Açıklamada, “Başbakanlık AFAD tarafından gelişmeler 7/24 takip edilmektedir” denildi.

KARADENİZ KIYILARINDA BUGÜN DE KUVVETLİ YAĞIŞ VAR

Yağışlar Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde etkili olacak. Yağışların özellikle Samsun, Ardahan, Kars ve Erzurum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Samsun'un Salı Pazarı ilçesinde, öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’de kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ-

Meteoroloji, yağışların Samsun'un Salı Pazarı ilçesinde, öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars ve Erzurum'un kuzey ve doğu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar yıldırım gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi. -KUVVETLİ RÜZGAR- Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak esmesi beklendiğini belirten Meteoroloji, ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

Milliyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.