1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İKİ MÜCEVHER! BİRİ PAHA BİÇİLEMEZ
İKİ MÜCEVHER! BİRİ PAHA BİÇİLEMEZ

İKİ MÜCEVHER! BİRİ PAHA BİÇİLEMEZ

İki mücevher! Biri paha biçilemez

A+A-

Biri renkli elmasla kaplı lüks saat. Değeri 55 milyon dolar. Diğeri ABD'de koruma altındaki 'Başkan' adı verilen sekoya ağacı. Ona ise kimse değer biçemiyor

İngiliz Graff Diamonds firması, İsviçre'nin Basel kentinde açılan Baselworld Saat ve Mücevher Fuarı'nda eşi benzeri bulunmayan bir lüks eşya tanıttı. 55 milyon dolar değerindeki, 110 karatlık renkli elmaslarla kaplı olan "Halüsinasyon" isimli saat görenleri büyülüyor.

En değerli saat olduğu söylenen Halüsinasyon'un el işi yapımı aylarca sürmüş. Onu görenler paranın satın alabileceklerini düşünerek kendilerinden geçerken paranın satın alamayacağı bazı şeyler olduğunu da ABD'deki Sekoya Ulusal Parkı'nın 3 bin 200 yıllık olduğu tahmin edilen ve 'Başkan' ismi verilen dev ağacını görenler hatırlıyor. 75 metre uzunluğundaki ağacı tamamen fotoğraf karesinde görünecek şekilde bugüne kadar kimse fotoğraflayamamış.

Ancak National Geographic dergisi Michael Nichols'un liderliğindeki çalışmada profesyonel fotoğrafçılar farklı açılardan ağacı görüntüleyerek dijital ortamda bu kareleri birleştirerek bütünlüğü sağlayan bir kare ortaya çıkarmış. Uzmanlar 'Başkan isimli ağaç dünya için bir mücevher. Onu korumalıyız" diyor.

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.