1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. İKİ ÖNEMLİ BULUŞ
İKİ ÖNEMLİ BULUŞ

İKİ ÖNEMLİ BULUŞ

Teknoloji dünyasından 2 önemli buluş

A+A-

Artık araba temizlemeye vakit ve para harcamak gerekmeyecek. Nissan'ın yeni geliştirdiği nanoboya teknolojisi sayesinde kendi kendini temizleyebilen arabalar piyasaya çıkacak. Suya son derece dirençli ve antibakteriyel özellikli boya teknolojisi sayesinde kirler arabanın yüzeyinde duramıyor. Çünkü su ve leke henüz kire dönüşemeden binlerce parçaya dağılıyor. Boya ilk olarak Nissan Note modelinde denendi ve başarılı sonuçlar alındı. Bu modelin çıkış fiyatı ise 12,100 sterlin.

5 METREDEN 40 TELEFON ŞARJ EDİLEBİLECEK

Kore'de geliştirilen Dipole Bobin Rezonans Sistemi ile 5 metre mesafeden 40 telefonu aynı anda kablosuz olarak şarj etmek mümkün olacak. Kafe, ofis ve evlere rahatlıkla monte edilebilecek sistem ile büyük LED televizyonlar bile şarj edilebilecek.
 
Sistem kablosuz şarj etme özelliği bulunan tüm telefonlarda kullanılabilecek. Güney Kore Bilim ve Teknoloji Enstitüsü'nün geliştirdiği sistemin çalışma prensibi ise şöyle: Odanın iki kısmına yerleştirilen bobinler ile güçlü elektromanyetik bir alan oluşturuluyor ve akıllı telefonlardaki uyumlu bileşen bu alanı elektrik enerjisine çeviriyor.
 
Sistem bunun yanında bir televizyon veya bir vantilatöre de enerji sağlayabiliyor. Şimdiye kadar geliştirilen mevcut kablosuz şarj teknolojisi genelde kısa mesafelerde ve tek seferde bir iki cihazı şarj edebilecek şekilde kullanılıyordu.
 
 
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.