1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ SAAT SONRA DÖNDÜKLERİNDE ŞOK YAŞADILAR!
İKİ SAAT SONRA DÖNDÜKLERİNDE ŞOK YAŞADILAR!

İKİ SAAT SONRA DÖNDÜKLERİNDE ŞOK YAŞADILAR!

Turizm bölgesinde denetim yok mu?

A+A-

Girne’de balık avlamaya giden Niyazi Yiğittürk ile Arda Onurel, dönüşte aracın camlarını kırılmış buldu

Suna ERDEN

Gazimağusa’da yaşayan Niyazi Yiğittürk ile Arda Onurel isimli iki arkadaşın Girne’de geçirmek istediği hafta sonu tatili zehir oldu. Niyazi Yiğittürk’e ait araçla Girne’ye gezmeye ve balık avlamaya giden iki arkadaş daha önce hiç yaşamadıkları bir olayla karşılaştı. Araçlarını Girne Kalesi’nin yakınlarına park edip, balık avlamaya giden Niyazi Yiğittürk ile Arda Onurel, iki saat sonra geri döndüklerinde şok yaşadı. Niyazi Yiğittürk, aracını tüm camları kırılmış ve soyulmuş bir şekilde buldu. Olay polise bildirilirken, olay yerinde camları kırmak için kullanılan kanlı taş bulundu.  Turizm kenti olan Girne’de yaşanan olayın ardından, ülkede yaşanan güvenlik ve denetim sorunu yeniden gözler önüne serildi.

İki saat sonra döndüğümüzde soyulmuştuk

Aracında maddi hasar oluşan, saati çalınan Niyazi Yiğittürk, Diyalog’a yaşananları aktardı. İlk kez Girne’ye balık avına gittiklerini belirten Yiğittürk, başlarına gelen olayı şöyle anlattı: Balık avlamak için sabah erkenden arkadaşımla yola koyulup Girne’ye gittik. Girne Limanı’na erken saatlerde vardık. Biraz arabada dinlendikten sonra sabah saat 06.00’da eşyalarımızı toparlayıp, Denizciler Şehitliği'nin arkasındaki tepeden inip balık avlayacağımız yere ulaştık. Bu arada yürürken, yolumuzun üzerinde aniden karşımıza alkollü olduğu belli olan ve köşede oturan bir adam çıktı. 

Yolumuza devam ettik. İki saat sonra döndüğümüzde aracımı camları taşla kırılmış bir şekilde buldum. Her iki cam kırılmış, saatim çalınmış, cüzdanım karıştırılmış, nakit bulamayınca geri konulmuştu. Arkadaşımın ise 600 TL değerindeki elektronik nargilesi çalınmış ve arabadaki oltalarımıza hasar verilmiş.

Durumu polise bildirdik. Olay yeri inceleme geldi. Aracın hemen yanında yerde üzeri kan olan ve camları kırmakta kullanıldığına inanılan büyük bir taş bulundu. Polis taşı emare olarak aldı. Sanırım adam camları kırıp aracı karıştırırken, elini kesti. Çünkü aracın bazı kısımlarında kan vardı.

Yazık Girne’ye

Yiğittürk, 21 yaşında olduğunu, ilk ke böyle bir olay yaşadığını ifade ederek, “Girne’nin tarihi yeri olan kale civarı alkol şişeleriyle dolu. Üstelik aracınızı park ettiğinizde başınıza bu tür şeyler de gelebiliyor. Turizm kentinde böyle bir olay yaşanması çok üzücü” dedi.

Haber Kaynağı: Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.