1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ TANE ZABITA KOYSUNLAR!
İKİ TANE ZABITA KOYSUNLAR!

İKİ TANE ZABITA KOYSUNLAR!

“Belediye göz boyuyor"

A+A-

 

Lefkoşa’daki terminal taksicileri, pazar günleri kurulan açık pazardan rahatsız olduklarını dile getirdi. Pazar günleri iş yapmakta zorlandıklarını ifade eden taksiciler, araçlarına ait park yerinin vatandaş ve esnaf tarafından kullanıldığını belirttiler. Terminal alanı içerisinde durağın belli olmadığını dile getiren taksi şoförleri, esnafın araçlarını gelişi güzel park etmesinden dolayı giriş çıkış yapmakta zorlandıklarını kaydettiler. 

“Belediye göz boyuyor"

Tepkili olan taksiciler, pazarcılar ve vatandaşlar tarafından yerlerinin işgal edildiğini, taksilere ait olan yere park etmemeleri için uyardıklarını, ancak kimsenin kendilerini dinlemediğini ileri sürdü. Taksiciler, hem vatandaştan, hem de esnaftan şikâyetçi oldu. Taksiciler, “Belediye, bizim durağımızın yanındaki kaldırıma araç park edilmemesi için demir bariyer koydu. Resmen göz boyamak için koydu.

Bu demirler yol için büyük tehlike arz ediyor. Zaten Pazar müşterileri o demirleri çekip park ediyor. Demirleri bazen yola, araçların üzerine doğru çeviriyorlar. Bu demirleri koyacaklarına, iki tane zabıta koysunlar, park ettirmesin” diyerek belediyeye çağrıda bulundu.

“İş yapmak isteyen yapar”

Konuyla ilgili olarak görüşünü aldığımız Pazarcılar Birliği Başkanı Yenal Garabli, pazarda 400’e yakın tezgâh olduğunu, şikâyeti olan taksicilerin, belediyeye gitmesi gerektiğini söyledi. Garabli, “Biz taksicilere faydamız olduğunu düşünüyoruz. Buraya gelen bir müşteri taksi tutarak da gidebilir. Zaten öğrenciler yükü fazla olduğunda taksi tutuyor. Onlara bu konuda faydamız olduğunu düşünüyorum. İş yapmak istese yaparlar, pazarcıların taksileri engellediğini düşünmüyorum. Herkes kendi açısından haklıdır. Sonuçta hepimiz eve ekmek götürme derdindeyiz. Pazara gelen birçok insan var, onların işlemesi lazım” dedi.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.