1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ TARAFTA KABUL ETMELİ
İKİ TARAFTA KABUL ETMELİ

İKİ TARAFTA KABUL ETMELİ

İki taraf da kabul etmeli

A+A-
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu ve beraberindeki heyeti kabul ederek görüştü. 

 

İki tarafın da kabul edeceği çerçeve olsun
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk ve Rum futbol federasyonları arasında yürütülen sürecin, iki tarafın da kabul edeceği çerçevede sonuçlanmasının önemli olduğunu belirtti.
Akıncı, bütün temennilerinin artık Kıbrıs Türk gençlerinin de tribünlerden sahaya inmesi olduğunu, gençleri de sahalarda görmek istediklerini söyledi.

 

KOP ile görüşme oldu
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, dün akşam uzun bir aradan sonra Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek Cumhurbaşkanı ile görüşme sonrası bilgi alışverişi yapmak istediklerini belirtti.

 

Türk gençliği layık olduğu yere gelmelidir
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, Kıbrıs Türk gençliğinin genelde spor, özelde ise futbol alanında layık olduğu yere gelmesi arzusu içinde olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Bu kadar yıl bu alanda sıkıntılar yaşanmaktadır. Sizin başlattığınız ve kulüpler ile birlikte hep beraber yürüttüğünüz bir süreçtir. Bu sürecin tabii ki iki tarafın da kabul edebileceği bir çerçevede sonuçlanması önemli. Kıbrıs sorununa bulunacak çözüm çerçevesinde nihai bir şekle girecektir konu... Ancak süreci ne kadar erken başlatırsak o kadar yararlıdır. Bütün temennimiz, Kıbrıs Türk gençlerinin bu konuda artık tribünlerden sahaya inmeleridir. Kıbrıs Türk gençleri maçları yıllardır tribünlerden ya da televizyon ekranlarında izlemektedir. Biz artık bunun bitmesini ve onları sahada görmeyi istiyoruz.”
Cumhurbaşkanı Akıncı, süreçte gerek birey olarak gerekse makam olarak desteğini ve katkılarını sürdüreceğini ifade etti.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.