1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ TARAFTA ÖNLEM İSTİYOR
İKİ TARAFTA ÖNLEM İSTİYOR

İKİ TARAFTA ÖNLEM İSTİYOR

İki tarafta önlem istiyor

A+A-

Lefkoşa Park Evleri Sitesi’ndeki vatandaşlarla bölgedeki mandıra sahibi, köpekleri yüzünden karşı karşıya geldi

Melin DOBRAN
Lefkoşa Park Evleri Sitesi’nde ikamet eden vatandaşlar, sitenin yakınındaki mandıradaki köpeklerin sitedeki köpekleri parçaladığını iddia etti. Site sakinlerinden Kuday Üntaş, bu olayın 3-4 aydan beridir yaşandığını ifade ederek, birçok köpeğin can verdiğini belirtti.
Üntaş, önceki sabah kendi köpeğini, mandıra sahibi Mustafa Töre’nin kangal cinsi köpeğinin ciddi şekilde yaraladığını iddia etti. Yetkililerin konuyla ilgilenmediğini belirten Üntaş, bu yaşananların üzücü bir durum olduğunu söyledi.

“Bu olay sürekli yaşanıyor”
Diyalog’a konuşan site sakinleri, “Bu olay yaklaşık 3-4 aydan beridir yaşanıyor. Mandıra siteden yaklaşık 1,5 km uzaklıktadır. Biz zaman zaman köpeklerimizle yürüyüşe çıkıyoruz. Mandıradaki kangal cinsi köpekler, sürekli olarak bizim köpeklerimize saldırıyor. Yakın geçmişte bir süs köpeğini parçalayarak öldürdü. Öğrendik ki mandıranın ve köpeklerin sahibi Mustafa Töre isimli bir vatandaş. Şikâyetimizi gereken yerlere yaptık fakat sonuç alamadık” ifadelerini kullandı.

Yaralanan köpeğin sahibi Üntaş ise, “Birkaç ay önce benim diğer av köpeğime saldırdı ve yaraladı. Sabah saatlerinde öbür köpeğimle yürüyüşe çıktım. Köpeğim zincirle bağlıydı. Yine o kangal benim köpeğime saldırdı ve onu ciddi şekilde yaraladı. Köpeğimi hemen veterinere götürdüm ve onu kurtardık. Bu işe bir çare bulunması lazım” dedi.

“Benim köpeklerim saldırgan değil”
Konuyla ilgili olarak görüşünü aldığımız Mustafa Töre ise şöyle konuştu, “Ben siteden biraz daha aşağıda kombine hayvancılık yapmaktayım. Sitede oturanlar, benim işletmeme kadar köpekleriyle ya da çocuklarıyla yürüyüş yapıyor ama hiç öyle bir şeye rastlamadım. Benim köpeklerim işletmemden dışarıya çıkmaz. Eğer işletmeye başıboş salma köpek giderse, doğal olarak benim köpeklerim müdahale eder. Benim köpeklerim kimseye dokunmaz. Köpeğini köpeğimin yaraladığını iddia eden bir arkadaş var. İnanın ki ben de nasıl olduğunu merak ediyorum. Benim çiftliğime kadar siteden yürüyerek geliyorlar. Benim köpeğim bugüne kadar kimseye saldırmadı. Eğer saldırdıklarını görürsem, onlara özel bir oda yapıp kapalı tutacağım. Köpek köpeğe karşı tepki mi gösterdi bilemiyorum. Kangallar evcil ve duygusal hayvanlardır. Çiftliği korumak için 3 tane köpek tutuyorum. Onları şimdiye kadar bağlamadım ama saldırdıklarını görürsem ben de tedbirimi alacağım.”

Diyalog

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.