1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ TASARI HALKIN BİLGİSİNE SUNULDU
İKİ TASARI HALKIN BİLGİSİNE SUNULDU

İKİ TASARI HALKIN BİLGİSİNE SUNULDU

Organik Tarım Yasa Tasarısı ve Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek Yasa Tasarısı, Resmi Gazete’de yayınlanarak halkın bilgisine sunuldu.

A+A-

İKİ TASARI HALKIN BİLGİSİNE SUNULDU

Organik Tarım Yasa Tasarısı ve Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek Yasa Tasarısı, Resmi Gazete’de yayınlanarak halkın bilgisine sunuldu.

Elektronik Haberleşme Yasası altında hazırlanan tüzük resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girerken, Ürün Güvenliği Yasası Resmi Gazete’de yayınlanarak ilan edildi.

Organik Tarım Yasa Tasarısı 8 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak halkın bilgisine sunuldu.

Tasarı, organik tarım faaliyetlerinin artırılması ve organik tarım faaliyeti gerçekleştiren işletmecilerin AB standartlarında etkin denetiminin sağlanması ve sertifika kuruluşlarının kaydının yapılması amacıyla Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi eşgüdümünde Gıda, Tarım, Enerji Bakanlığı tarafından ilgili paydaşlarla görüşülerek hazırlandı.

Tasarı’da AB’nin organik tarım ile ilgili düzenlemeleri ülke koşullarına uyarlanıyor. Tasarı ile organik ürünlere yönelik talebin karşılanması kaliteli organik ürünlerin tedarik edilmesi ve tarım sektöründe organik ürün  piyasasının güçlenmesinin sağlanması amaçlanıyor.

Elektronik Haberleşme Yasası altında hazırlanan tüzük 9 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Tüzüğün amaçları şöyle sıralandı:

“Elektronik haberleşme hizmet şebeke ve altyapılarına ilişkin genel yetkilendirmeye, bireysel kullanım hakkı tahsisine, elektronik haberleşme hizmet sağlayıcıları tarafından sunulacak hizmetlerin hizmet kalitesinin belirlenmesine, numaraların planlanmasına ve yapılan plana uygun olarak etkin ve verimli kullanılmasına, spektrumun planlanmasına ve yönetimine frekansların tahsisine koordinasyonuna ve tesciline yönelik usul ve esasları belirlemek.”

Kuzey Kıbrıs Muhasebe ve Denetim Meslek Yasa Tasarısı 12 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayınlanarak halkın bilgisine sunuldu. Tasarının amaçları genel gerekçede şöyle açıklandı:

“Muhasebe mesleğini icra koşullarını denetim yetkisi ile denetleme konularını, mesleğin işleyişine yönelik esasları, yıllık ve konsolide hesapların denetimi, muhasebe mesleğine kabul ve yetki belgesi ile ilgili konuları düzenleyen ve bu konuların denetim ve koordinasyonunu sağlayacak olan kurum ve enstitünün oluşumu ve çalışmalarını düzenlemek”

Öte yandan Ürün Güvenliği Yasası 13 Mayıs’ta Resmi Gazete’de yayınlanarak ilan edildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.