1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ TOPLUMLU KAYIP YAKINLARI DERNEĞİ’NDEN ÇAĞRI
İKİ TOPLUMLU KAYIP YAKINLARI DERNEĞİ’NDEN ÇAĞRI

İKİ TOPLUMLU KAYIP YAKINLARI DERNEĞİ’NDEN ÇAĞRI

12 Nisan Cumartesi ara bölgede halka açık... 1974 ve öncesi yaşanan olayların sonucunda;

A+A-

1974 ve öncesi yaşanan olayların sonucunda kayıp olarak bildirilen şahısların gömü yerlerinden çıkarılması ve kimlik tespit çalışmalarını yürüten Kayıp Şahıslar Komitesi, çalışmalarıyla ilgili 12 Nisan Cumartesi ara bölgede halka açık “Kayıplarımızın İzinde” isimli bir etkinlik düzenleyecek.

Lefkoşa ara bölgede Ledra Palace Otel yanındaki Goethe Enstitüsü Bahçesinde yer alacak olan etkinlik saat 10:00’da başlayacak ve 16:00’a kadar sürecek. Etkinlikte araştırmalar, gömü yerlerinin kazılması, kalıntıların çıkarılması işlemlerinden kalıntıların analizi, kimlik tespiti ve kalıntıların ailelere iadesi çalışmalarına kadar fotoğraflarla anlatılacak.

Etkinliğin açılış bölümünde Kayıp Şahıslar Komitesi belgesel filmi “Digging for Future” gösterilecek, adından ise konuşmalar yer alacak. Kayıp Şahıslar Komitesi personeli öğleden önce Yunanca öğleden sonra 14:00 itibarıyla ise Türkçe olarak çalışmalar hakkında bilgi verecek ve soruları yanıtlayacak. Etkinliğin açılış bölümüne Avrupa Komisyonundan Kıbrıs Türk Toplumu Çalışma Grubu Sorumlusu Michaela Di Bucci de katılacak ve bir konuşma da yapacak.

İKİ TOPLUMLU KAYIP YAKINLARI DERNEĞİ’NDEN ÇAĞRI

İki Toplumlu Kayıp Yakınları ve Katliam ile Savaş Kurbanları Derneği (Birlikte Başarabiliriz) Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum kayıp yakınlarına “Kayıplarımızın İzinde” etkinliğine katılma çağrısında bulundu.

“Birlikte Başarabiliriz” örgütü adına Dernek Başkanı Hristos Eftimiu ve Dernek Sekreteri Sevgül Uludağ’ın ortak açıklamasında, “Etkinlikte kayıp yakınları, kayıplar sürecinin her aşamasında yer alan görevlilerle bir araya gelerek sorularına yanıt alabilecekler. Araştırmalardan kazılara, DNA testlerinden kayıpların kimliklendirilmesine kadar tüm süreçler anlatılacak” denildi.

Derneğin düzenlediği ortak etkinliklerle her iki toplumdan kayıp yakınlarını bir araya getirdiği, okullarda “kayıplar” konusunda bilgilendirme çalışmaları sürdürdüğü ve Kayıp Şahıslar Komitesi’nin araştırmalarına da gönüllü olarak yardımcı olduğu kaydedildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.