1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ YIL İÇERİSİNDE BİR SONUCA ULAŞMA SÖZÜ VERDİ
İKİ YIL İÇERİSİNDE BİR SONUCA ULAŞMA SÖZÜ VERDİ

İKİ YIL İÇERİSİNDE BİR SONUCA ULAŞMA SÖZÜ VERDİ

İKİ YIL İÇERİSİNDE BİR SONUCA ULAŞMA SÖZÜ VERDİ

A+A-

EROĞLU: “RUMLARA YAPACAĞIM İLK TEKLİF, ZAMAN LİMİTİDİR”

“ÖYLE YA DA BÖYLE  2 YIL İÇİNDE BİR SONUCA ULAŞACAĞIZ. BU HALK DAHA FAZLA BELİRSİZLİK İÇİNDE BIRAKILAMAZ”

Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu, BM Genel Sekreteri aracılığıyla Rum liderliğine müzakere süreci için bir zaman limiti teklif edeceğini söyledi ve iki yıl içerisinde bir sonuç alma sözü verdi.

Seçim ofisinden verilen bilgiye göre Eroğlu, Kaya Artemis’te düzenlenen seçim etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Birleşmiş Milletler Genel Sekreter vasıtasıyla Rumlara yapacağım ilk teklif, zaman limitidir. Bunu kabul etmezlerse demek ki müzakere masasında samimi değiller ve bir anlaşma iradesi taşımıyorlar demektir. Bunu da dünyaya göstereceğiz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığına aday olmasının nedenleriyle ilgili olarak Eroğlu, “Birincisi, masadan kaçan (Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos) Anastasiadis’i tekrar müzakere masasına oturtmak ve yarım bıraktığım müzakereleri tamamlamak. İkincisi, gördüğünüz gibi iki parti aday ol desteğimiz sizinledir dediler”  dedi

KKTC Cumhurbaşkanı’nın dünyadaki, bölgedeki gelişmeleri doğru okumasının önemini de vurgulayan Eroğlu, “Bunları yapamadan, maceracı yaklaşımlarla veya güzel sözlerle bir yere varmaya çalışmak halkımıza yarar değil zarar verir” dedi.

İKİ YIL İÇERİSİNDE BİR SONUCA ULAŞMA SÖZÜ VERDİ

“Bu güne kadar ne yaptı?” şeklinde yönlendirilen sorulara da atıfta bulunan Derviş Eroğlu, “5 yıl cumhurbaşkanlığında ne yapmışım. Cumhurbaşkanlığı makamında 200’e yakın görüşme yaptık. Genel Sekreter’in başkanlığında 5 zirve yaptık. Genel Sekreter ile ayrı olarak 9 kez görüştük, bir çok ülkeyi dolaştık ve KKTC gerçeğini dünyaya gösterdik. Müzakere masasında Anastasiadis’i al-ver noktasına getirdik ama buna hazır olmadığı için masadan kaçtı.Tüm dünya da bunu görüyor. 11 Şubat Ortak Açıklaması’nı yaptık. ABD Başkan Yardımcısı bize ziyarette bulundu. Kimse Türk tarafını suçlamıyor. Bunlar önemli gelişmelerdir. Bu gelişmeleri tamamlamak içinse aday oldum. Kararlıyım, öyle ya da böyle  2 yıl içinde bir sonuca ulaşacağız. Bu halk daha fazla belirsizlik içinde bırakılamaz”şeklinde konuştu.

“ALTERNATİFSİZ DEĞİLİZ”

Kıbrıs Türk halkının da alternatifsiz olmadığını belirten Eroğlu, “önümüzdeki 5 yılda da size iyi bir anlaşma veya iyi bir devlet bırakmadan bu 5 yılı tamamlamayacağım” dedi.

“Rum Ulusal Konseyi geçtiğimiz gün, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin federal devlete evrimleşeceği konusunda karar almıştır” diye konuşan Eroğlu, hiçbir sol partinin buna karşı çıkmamasını eleştirdi

Eroğlu, “Varılacak anlaşmanın kalıcı olması sizin elinizdedir. Bir aday ne diyor? Bu seçim, Kıbrıs Türk halkının kimlik mücadelesidir. Kıbrıs Türk halkının kimliği ortadadır. Türk’üz, Müslüman’ız, KKTC’nin vatandaşlarıyız. Türkiye bizim anavatanımız. Kimliğimiz var. Halkın kimliğini bilmeyenler, bugün KKTC Cumhurbaşkanı makamına adaydır. KKTC gerçeğini kabul etmeyenler, KKTC’nin kuruluşu bir hataydı diyenler, bugün bu makama adaydır” dedi.

Eroğlu sadece iki partinin oylarını değil, KKTC’ye inanan, Türkiye’yi anavatan bilen,  Türkiye’nin etkin ve fiili garantisini isteyen, vatandaşlar arasında ayırım yapmayanların oyuna talip olduğunu belirtti.

Seçim etkinliğine Ulusal Birlik Partisi(UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ile Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş da katıldı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.