1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ YOL TRAFİĞE KAPATILDI
İKİ YOL TRAFİĞE KAPATILDI

İKİ YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Güzelyurt bölgesindeki sağanak yağışlar nedeniyle oluşan sel suları, Bostancı- Taşpınar arasındaki yolun çökmesine, Aydınköy-Güneşköy arasındaki yolun kullanılmaz hale gelmesine neden oldu

A+A-

Güzelyurt bölgesindeki sağanak yağışlar, hayatı olumsuz etkiledi ve birçok zarara yol açtı. Yağmur nedeniyle oluşan sel suları, bölgedeki iki yolun trafiğe kapatılmasına neden oldu. Öte yandan, yağış nedeniyle, birçok dere taştı, köprü yıkıldı, seralar ve bahçeler zarar görürken, bazı evleri su bastı.

Güneşköy’de dün öğleden sonra, etkili olan ve 45 dakika süren sağanak yağıştan dolayı bahçeler bölgesindeki dere ile mandıralar bölgesindeki derenin taşması sonucu birçok çiftçi büyük maddi hasar gördü.

Bostancı - Taşpınar arasındaki yol, dün öğleden sonra yağan sağanak yağmurlar nedeniyle çöktü. Olayın ardından yol trafiğe kapatıldı.

Bostancı’dan Lefkoşa’ya gidecek olan vatandaşlar, kapatılan yol nedeniyle başka bir güzergahtan Lefkoşa’ya daha uzun bir sürede gidecek olmalarından dolayı, yetkililere büyük tepki gösterdi.

5 kilometrelik yolun asfaltlanacağı sözü verilmişti

Vatandaşlar, Karayolları Dairesi ve devlet yetkileri tarafından önceden yapılan açıklamalarda, 5 kilometrelik yolun, haziran ayı içinde asfaltlanacağı sözü verdiklerini hatırlattı. Bölgedeki vatandaşlar, haziran ayının ortasında olunmasına rağmen, herhangi bir girişim yapılmayan yolun yağmurlarda çökmesiyle yeni bir sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Aydınköy de sele teslim oldu

Güzelyurt Belediyesi’ne bağlı Aydınköy’de de dünkü sağanak yağmurun olumsuz etkilendi. Köy içerisine giren sel suları, vatandaşları zor durumda bıraktı.
Aşırı yağış sonrasında, Aydınköy-Güneşköy arasındaki yol trafiğe kapatıldı. Polis gerekli önemleri almasına rağmen, vatandaşlar gergin anlar yaşadı.

Suların getirdiği topraklar ise köydeki evlerin içini çamur deryasına döndürdü. Vatandaşlar gün boyu evlerine doluşan çamurları temizlemeye çalıştı.

Sağanak yağmurla gelen sular, evlerin içlerine kadar ulaştı. Köylüler bir yandan sel suları ile boğuşurken, diğer yandan hayvanlarını kurtarmaya çalıştı.

Kümes hayvanları, sele maruz kalan kümeslerden kurtarılıp, özel araçlar içine konuldu. Vatandaşlar, bölgede altyapı sorunları olduğunu belirterek, kendilerine ilgi göstermeyen yetkilileri kınadı.

Güneşköylüler de şikayetçi

Güneşköy’de dün öğleden sonra, etkili olan ve 45 dakika süren sağanak yağıştan dolayı bahçeler bölgesindeki dere ile mandıralar bölgesindeki derenin taşması sonucu birçok çiftçi büyük maddi hasar gördü.

Yaşananlar sonrasında maddi hasara uğrayan vatandaşlar, olayın yaşanmadan önce derelerin tıkandığıyla ilgili yetkililere haber verdiklerini, ancak ‘geleceğiz’ deyip olayı başlarından savdıklarını iddia etti.

Bahçesine giden yolun yanındaki dereye bir vatandaş tarafından zeytin ağaçlarının dikildiğini belirten Mustafa Darbaz, yağmur yağınca derenin taşması sonrasında hem yolların hem de bahçelerin zarar gördüğünü söyledi. Olayı iki ay önce kaymakamlığa bildirdiğini anlatan Darbaz, kendilerine iki hafta içinde geleceklerini söyleyip, aradan bir ay geçtikten sonra iki müfettişin gelip bölgede incelemeler yaptığını ve birkaç fotoğraf çektikten sonra gittiklerini söyledi.

Bahçeler bölgesinde sera ve tarlası bulunan Akay Darbaz da yaklaşık 55 bin domates, salatalık, patlıcan, biber ve kuşkonmazın, yağışlardan dolayı zarar gördüğünü ve maddi hasarının 40 bin TL civarında olduğunu söyledi.

Bahçelerin bulunduğu bölgede derenin yetkililer tarafından temizlenmediğini söyleyen Darbaz, “Selden sonra meydana gelen zararı kim ödeyecek? Bizim gibi insanların tek geçim kaynağı bu bahçelerdir” dedi.

Kıbrıs

 

 

 
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.