1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİ YÜZLÜLÜKLE SUÇLADI
İKİ YÜZLÜLÜKLE SUÇLADI

İKİ YÜZLÜLÜKLE SUÇLADI

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu;

A+A-

ANASTASİADİS’E DESTEK VERMESİNİ MAKSATLI BULDU ANCAK KIBRIS SORUNUNDAKİ BU DÖNÜŞÜNÜN KALICI OLMASINI DİLEDİ

II. HRİSOSTOMOS: “KIRBISLI TÜRKLER MANTIĞA GELMEZSE MÜZAKERELERİ KESECEĞİZ”

“SAYIN KİPRİANU MİLLİ DAVAYI BEŞ KURUŞ İÇİN MÜZAKERE EDECEĞİMİZİ ZANNEDİYORSA BİZE BÜYÜK HAKSIZLIK EDİYOR”

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e destek vermesini maksatlı buldu.

Fileleftheros “AKEL-Başpiskopos Zıtlaşması... Andros Başkan’a Desteği Maksatlı Görüyor Başpiskopos Reddediyor” başlıklı haberinde AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun “iki yüzlülük” yapmakla suçladığı II. Hrisostomos’un Kıbrıs sorununda sürpriz bir dönüş yaptığı görüşünde olduğunu yazdı.

Gazeteye göre RİK’e yaptığı açıklamada II. Hrisostomos’un Kıbrıs sorununda dün başka konuşurken bugün başka konuştuğunu söyleyen Kiprianu, aniden güneş enerjisi parkı projesi ilan edildiğine dikkat çekti ve II. Hrisostomos’un siyasi tezlerinin böyle mi şekillendiğini sordu. Kiprianu, II. Hrisostomos’un Kıbrıs sorunundaki bu dönüşünün iyi olduğunu belirterek kalıcı da olmasını diledi.

II. Hrisostomos ise AKEL Genel Sekreteri’nin, Kıbrıs sorunundaki tezlerinde dönüş yaptığı eleştirilerini reddederek, Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’e destek vermeye; ortak açıklamanın içeriği hakkında detaylı bilgi aldıktan, anayasa uzmanlarına ve uluslar arası ilişkiler uzmanlarına danıştıktan sonra karar verdiğini söyledi.

Sözde “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin dönüşmesi” konusuna özellikle değinen II. Hrisostomos Rum siyasi partilerini, müzakerelerde elini güçlendirmek için Anastasiadis’e destek vermeye çağırdı.

“Müzakerelerde güçsüz olursa milli davanın zarar göreceği kesindir” uyarısında bulunan II. Hrisostomos “Bu nedenle Kıbrıs Rum tarafının tavizler verdiğini ve doğru federasyonda ısrar ettiğini söylüyoruz. Bu kırmızı çizgimizdir. Müzakerelerin başlamasıyla Kıbrıslı Türklere mantığa gelme fırsatı veriliyor. Aksi halde, müzakereleri keseceğiz” dedi.

II. Hrisostomos Andros Kiprianu’nun güneş enerjisi parkı kurulması ile ilgili sorusuna karşılık da “Sayın Kiprianu Kilise’ye haksızlık ediyor. Beş kuruş için milli davayı müzakere edebileceğimizi zannediyorsa bize büyük haksızlık ediyor. Bunu kendisi yapar mı bilmem ama biz yapmayız.”

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.