1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. “İKİNCİ DERECEDEN İŞSİZLİK YANIĞI”
“İKİNCİ DERECEDEN İŞSİZLİK YANIĞI”

“İKİNCİ DERECEDEN İŞSİZLİK YANIĞI”

“27 Mart Dünya Tiyatro Günü” nedeniyle Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın ...

A+A-

“27 Mart Dünya Tiyatro Günü” nedeniyle Başbakan Yardımcılığı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları’nın davetlisi olarak Kıbrıs’ta bulunan İstanbul Devlet Tiyatroları “İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı” adlı oyunu son kez Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneledi.

Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Dairesi Müdürü Hakan Yozcu tarafından yapılan açıklamaya göre, tiyatroseverler Kıbrıslı Sanatçı Berkay Tulumbacı’nın oynadığı tek kişilik oyun olan “İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı” oyununu beğeni ile izledi. Seyirciler oyun sonunda sanatçı Berkay Tulumbacı’yı dakikalarca ayakta alkışladı.

Tulumbacı, Kıbrıs’ta bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, bu imkânı kendilerine sağlayan Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
Oyun sonunda Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Dairesi Müdürü Hakan Yozcu, TC Devlet Tiyatroları ile işbirliği içinde gerçekleştirdikleri bu proje için önce Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a sonra da TC Devlet Tiyatroları Genel Müdür Mustafa Kurt’a teşekkür etti. Yozcu “TC Devlet Tiyatroları’yla çok iyi anlaştıklarını, dostluklarının güçlü olduğunu ve bu tür etkinliklerin ileride de devam edeceğini” belirtti.

Sanatçı Berkay Tulumbacı’ya gecenin anısına Kıbrıs Türk Devlet Tiyatroları Sanatçısı Ertaç Hazer de bir plaket verdi.

İşsizliğin konu edildiği oyunda, üniversiteyi yeni bitirmiş ve ailesinin de yardımıyla iş arayan fakat yaptığı her müracaatta başından ilginç olaylar geçen bir gencin yaşadığı trajik komik olaylar anlatılıyor. 

İki perdelik bir komedi olan oyunu Ali Cüneyd Kılcıoğlu yazdı, Elif Erdal yönetti. Oyun, daha önce Gazimağusa ve Güzelyurt’ta da sahnelenmişti.

TAK

 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.