1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ‘İKİNCİ İŞ’ KONUSUNDA DURUŞMALAR BAŞLIYOR
‘İKİNCİ İŞ’ KONUSUNDA DURUŞMALAR BAŞLIYOR

‘İKİNCİ İŞ’ KONUSUNDA DURUŞMALAR BAŞLIYOR

‘İKİNCİ İŞ’ konusunda duruşmalar başlıyor

A+A-

 Uzun süredir ertelenen davanın 17 Mart’taki duruşmasında Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr Remzi Gardiyanoğlu ile Tıp-İş Başkanı Dr Sıla İncirli dinlenecek, taraflar mahkemeye hitap edecek.

Ayşe GÜLER

Sağlıkta ikinci iş davasında duruşmalar başlıyor.
Yaklaşık 1 yılı aşkın süredir devam eden ve sürekli ertelenen ‘ikinci iş’ davasında, taraflar dinlenecek.
Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin(KTSÇHB), Kamu Sağlık Çalışanları Yasası’nın 43’üncü maddesine uyulmadığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’na açtığı davanın dünkü duruşmasında Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın avukatları dosyaladıkları itirazları geri çekti.

Taraflar dinlenecek

Uzun süredir ertelenen davanın 17 Mart’taki duruşmasında Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr Remzi Gardiyanoğlu ile Tıp-İş Başkanı Dr Sıla İncirli dinlenecek.
Taraflar, mahkemeye hitap edecek.

Bakanlıklar geçtiğimiz duruşmada itiraz dosyalamıştı

Hatırlanacağı üzere 21 Ocak’taki duruşmada, Sağlık Bakanı Salih İzbul, Maliye Bakanı Birikim Özgür’ün avukatları ve her iki bakanlığın avukatları, davayla ilgili ‘ön itirazda’ bulunmuştu.
Avukatlar, Serbest Çalışan Hekimler Birliği’nin yaptığı ‘ikinci iş’ şikayetinin ve davasının, şuanda görevde bulunan iki bakanın döneminde yapılmadığını öne sürerek, bakanlıkların ‘ikinci iş konusunda takdir hakları olduğu ve istenilirse doktorlara disiplin soruşturması başlatılabileceği’ yönünde iddia ortaya koymuştu.
KTSÇHB adına Avukat Güner Göktuğ ise bunun iddiaların geçerli olmadığı, her iki bakanın şuanda görevde olmalarına rağmen ‘doktorların ikinci iş yapmaya devam ettiğini’ belirterek, bu iddialara karşın itiraz dosyalayıp, davanın esasına geçilmesini talep edeceklerini açıklamıştı.

Yenidüzen

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.