1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. İkinci parmağınıza dokunulduğunda...
İkinci parmağınıza dokunulduğunda...

İkinci parmağınıza dokunulduğunda...

İkinci parmağınıza dokunulduğunda...

A+A-

İNGİLTERE’de Oxford Üniversitesi’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği ilginç bir deney, insanların yarısının gözleri kapalıyken ayak parmaklarına dokunulduğunda ayaklarındaki ikinci parmağı hissetmekte güçlük çektiğini ortaya çıkardı.

Tamamen sağlıklı 19 kadın ve erkeğin gözlerini kapatıp ayak parmaklarına hafifçe dokunan uzmanlar, deneklerin yarısının ikinci parmaklarının yerini hayal  edemediğini ve zaman zaman dokunulan parmaklarının hangisi olduğunu anlamakta güçlük çektiğini gördü.

Araştırmacılar böyle bir etkinin el parmaklarında görülmediğini belirtirken bu durumun iki nedene bağlı olabileceğini söyledi. Ayak parmaklarının birbirine çok yakın olduğunu ve tek başlarına hareket etme kabiliyetlerinin çok sınırlı olduğunu belirten uzmanlar bu durumun beynin bakmadan hangi parmağın uyarıldığını anlamasını, özellikle de baş parmak ve küçük parmak arasındaki üç parmak söz konusu olduğunda zorlaştırdığını dile getirdi. Araştırma sonuçları Perception isimli akademik dergide yayınlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.