1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİNCİ YAPAY KALP OPERASYONU
İKİNCİ YAPAY KALP OPERASYONU

İKİNCİ YAPAY KALP OPERASYONU

Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ikinci yapay kalp naklini gerçekleştirecek.

A+A-

Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ikinci yapay kalp naklini gerçekleştirecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji Anabilim Dalı önderliğinde, 13 Kasım Çarşamba günü ikinci yapay kalp operasyonu gerçekleştirilecek.

Yapay Kalp operasyonu, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji Anabilim Dalı önderliğinde 20 kişilik ekip tarafından gerçekleştirilecek.

Kalp yetmezliğinin dünyadaki en önemli hastalıklardan biri olduğu belirtilirken bir yıl içerisinde hastaların yüzde 50’sinin genelde kaybedildiği açıklandı. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nin imkan ve olanakları ile birlikte, ileri teknolojisi sayesinde yapay kalp operasyonunu gerçekleştirebildikleri belirtilirken, 25 Ekim'de gerçekleşen ilk yapay kalp nakli olan hasta hakkında bilgi verildi.

İlk yapay kalp operasyonunun başarı ile tamamlandığını, hastanın yoğun bakımda bir hafta kaldıktan sonra, şu anda normal servise alındığı belirtildi.

Hastanın yaklaşık iki hafta normal serviste yatmasının ardından 3′üncü haftanın sonunda taburcu edilebilineceği ifade edildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.