1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İKİNCİ YASAMA YILI BAŞLADI
İKİNCİ YASAMA YILI BAŞLADI

İKİNCİ YASAMA YILI BAŞLADI

Meclis Başkanı Sibel Siber’in açılış konuşmasıyla başlayan, Cumhuriyet Meclisi’nin sekizinci dönem, ikinci yasama yılında parti başkanları da birer konuşma yaptı.

A+A-

YORGANCIOĞLU: “MÜZAKERELERİ YÜRÜTEN CUMHURBAŞKANI DERVİŞ EROĞLU’YLA HAREKET EDİLECEK”.

DENKTAŞ: “MİLLETVEKİLLERİ, HÜKÜMETİN İCRAATLARINI SORGULAMALI VE ÖNERİLER SUNMALI”

ÖZGÜRGÜN: “KIBRIS TÜRK HALKINA VE MECLİSİN SAYGINLIĞINA ZARAR VERMEYECEK BİR MUHALEFET ANLAYIŞI İÇİNDE OLACAĞIZ”

ÇAKICI: “İLK YAPILMASI GEREKEN İŞ, MECLİSİN KENDİ KENDİNİ YÖNETEBİLMESİ”

Meclis Başkanı Sibel Siber’in açılış konuşmasıyla başlayan, Cumhuriyet Meclisi’nin sekizinci dönem, ikinci yasama yılında parti başkanları da birer konuşma yaptı.

YORGANCIOĞLU

Siber’den sonra söz alan CTP/BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, yeni döneme başlarken, halkın kendilerinden beklentilerinin çok yüksek olduğunu belirterek, geçtiğimiz dönemlerde mecliste oluşan algıların değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Meclisin halkın beklentilerini karşılayan yasalar yapması gerektiğine işaret eden Yorgancıoğlu, sivilleşme ve demokratikleşme adına beklentiler olduğunu ve bu amaçla yasaların mecliste hayat bulması, görüşülüp, geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yasa tasarılarının hükümetten gelmesini beklemeden, milletvekillerinin de yasa önerisi sunması gerektiğini ifade eden Yorgancıoğlu, Kıbrıs konusuna da değindi.

Yorgancıoğlu,  Kıbrıs konusunun önümüzdeki günlerin en önemli gündem maddesi olacağına dikkat çekerek, müzakereleri yürüten Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’yla hareket edileceğini söyledi.

Meclisin de Kıbrıs sorununu yakından takip etmesi ve çözümde etkin rol oynaması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Yorgancıoğlu, yeni dönem meclisin çok daha verimli, süratli çalışmasını, zamanı iyi kullanmasını temenni etti.

DENKTAŞ

DP/UG Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı  Serdar Denktaş da, yeni dönemin farklı başladığına dikkat çekerek, en belirgin değişikliğin ise meclisin saatinde başlaması olduğunu vurguladı.

Gösterdiği ciddi tutum için Meclis Siber ve meclis divanına teşekkür eden Denktaş, yeni dönemde iktidarı denetleyen bir parlamento yapısı oluştuğunu, bunun daha verimli bir çalışma ortamı yaratacağına inandığını belirtti.

Milletvekillerinin, hükümetin icraatlarını sorgulaması ve öneriler sunmasını isteyen Denktaş, bunun başarılacağına inanç belirtti.

Denktaş, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni etti.

ÖZGÜRGÜN

Ana Muhalefet, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek, bu dönemde meclisin önemli bir sınavdan geçtiğini belirtti.

Hükümetin atacağı tüm olumlu adımların arkasında olacaklarını ifade eden Özgürgün, seçim sisteminde değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi.

Anayasa ve önemli yasalarda yapılan ciddi değişikliklerin bir an önce ele alınması gerektiğini vurgulayan Özgürgün, alınacak kararlarda görüş birliğine varılmasının önemine dikkat çekti.

Yasaların değiştirilmesi konusunda Meclis Başkanı Sibel Siber’e önemli bir görev düştüğünü belirten Özgürgün, Siber’i destekleyeceklerini vurguladı.

Meclisin itibarını zedeleyecek bir muhalefet yapmayacaklarına da vurgu yapan Özgürgün, Kıbrıs Türk halkına ve meclisin saygınlığına zarar vermeyecek bir muhalefet anlayışı içinde olacaklarını sözlerine ekledi.

ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, yeni yasama yılının hayırlı olmasını temenni ederek, yeni dönemde hep birlikte çalışılabileceğine inanç belirtti.

Geçmiş dönemlerde kendi kendini yönetemeyen bir meclis ve durumu idare eden milletvekilleri olduğunu savunan Çakıcı, ilk yapılması gereken işin meclisin kendi kendini yönetebilmesi olduğunu kaydetti.

Çok ciddi yasal değişikliklere ihtiyaç olduğunu, bunun başında Anayasa’nın geldiğini söyleyen Çakıcı, gerekli yasal değişikliklerin bir an önce yapılmasını istedi.

Konuşmalar sonunda toplantı sona erdi ve resepsiyona geçildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.